BohoGuides: beknopte reisgidsen totaal offline op je iPhone

Bohoguides is een offline reisgids voor de iPhone waarmee je van tevoren de kaart en informatie over een bestemming downloadt die je ter plekke zonder internet kan raadplegen. De informatie is afkomstig van Wikitravel.

Bohoguides offline reisgids iPhone iPod touchBohoGuides is een reisgids-applicatie voor de iPhone met een heldere insteek: geen data verbruiken als je in het buitenland bent. De applicatie laat je uit meer dan 800 bestemmingen kiezen en downloadt vervolgens informatie en waar mogelijk een kaart. Of je nou een informatiegids over heel Kroatië of over Amsterdam raadpleegt: als je de informatie maar thuis downloadt, heb je ter plekke geen internet meer nodig.

De gidsen van BohoGuides zijn afkomstig van de website Wikitravel, waar reizigers kostenloos hun kennis over een land delen. De website heeft als doel vrije informatievoorziening over allerlei toeristische bestemmingen, en daarom is het wel een tikkeltje venijnig dat er een betaalde versie is van BohoGuides. Die koop je voor 79 cent, waarna je oneindig gidsen kan downloaden. De gratis variant is een proefversie. Je mag er één gids in downloaden.

Er valt wel wat voor te zeggen om de Wikitravel-informatie bij de hand te hebben in de vorm waarin BohoGuides het giet. Op de lichtgroene achtergrond van de applicatie, lees je informatie handig gegroepeerd onder knoppen die je aan kan drukken om ze te lezen. Onder elkaar tref je informatie als Regions, Cities, Other destinations, Talk, Get in, Get around, See, Do, Buy, Eat, Stay Safe en nog veel meer. Zo lees je over Kroatië dat je de stripclubs er maar beter kan vermijden. Als je de 2000 euro voor een fles champagne niet kan betalen, word je de volgende ochtend wakker in een ziekenhuis. Alle teksten zijn Engelstalig.

We kunnen de gratis versie van BohoGuides aanraden om je eerstvolgende vakantiebestemming mee op te snorren en algemene informatie over de plek of het land te winnen. De Nederlandse offline reidgidsen van Spotted By Locals complementeren de algemene informatie in BohoGuides prachtig; die gaan juist detaillistisch in op leuke en bijzondere plekjes van steden waar veel toeristen (nog) niet van op de hoogte zijn. Natuurlijk zijn er nog heel veel meer iPhone-apps over reizen waarbij je terecht kan. Bekende offline-gidsen zijn bijvoorbeeld die van mTrip, Tripwolf en natuurlijk Lonely Planet.

Downloaden:
BohoGuides (€0,79)
BohoGuides Lite (gratis, één reisgids downloaden)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juni 2012, 12:56
Categorie Reizen
Onderwerpen offline lezen, reisgids, reizen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.