iBooks start met audio- en videocontent in boeken

iBooks 1.1.1 is uitgebracht, met ondersteuning voor boeken met audio- en videocontent. Ook is de performance en snelheid verbeterd, onder andere bij pdf-bestanden.

ibooksApple’s boekenapplicatie iBooks heeft vanavond een update gekregen, waarbij voor het eerst boeken te installeren zijn die audio en video bevatten. Amazon introduceerde met de vernieuwde Kindle-app drie weken geleden ook boeken met audio- en videocontent. Dat komt bijvoorbeeld van pas bij kookboeken, waarbij je meteen te zien krijgt hoe je een recept moet bereiden. Ook heeft Amazon een songbook van de Beatles, waarin muzieknummers zijn opgenomen.


Bij iBooks zijn de boeken met audio- en videocontent wat lastiger te vinden, maar zodra we een paar voorbeelden hebben gevonden zullen we ernaar verwijzen. Ook is in de nieuwe versie van iBooks de performance van pdf-bestanden verbeterd. Stabiliteit en prestaties zijn op meerdere fronten verbeterd en er is een probleem verholpen waarbij boeken soms niet volledig werden gedownload.

Bij de Kindle-app kun je op een plaatje tappen om een grotere versie te zien. Bij Apple’s iBooks-applicatie was dat nog niet mogelijk. Maar dat is vanaf nu verbeterd: dubbeltikken op een afbeelding zorgt ervoor dat er een grotere versie verschijnt. Een andere vernieuwing is het opzoeken van definities van Engelse woorden in boeken die niet op een specifieke taal zijn ingesteld.

Downloaden: iBooks (gratis)
Tipgever: Léon via Twitter

Informatie

Laatst bijgewerkt
20 juli 2010 om 0:37
Onderwerp
Categorie
Naslagwerken

Reacties: 30 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.