Virtuele desktop Amazon WorkSpaces op iPad verschenen

Amazon WorkSpaces is op iPad verschenen. Met de virtuele desktop (concurrent voor VMWare) kunnen mensen vanaf de iPad bij hun Windows of Mac.

amazon workspaces ipadAmazon WorkSpaces werd drie weken geleden aangekondigd om te werken met virtuele desktops. Aanvankelijk werkte het alleen op desktops en Android-apparaten. Nu wordt ook de iPad ondersteund via de vandaag verschenen Amazon WorkSpaces-app, een logische keuze omdat 94% van de grote bedrijven* gebruik maakt van iPads. Amazon WorkSpaces is een virtuele desktopdienst en concurreert met bijvoorbeeld VMWare. Amazon nodigt nu op beperkte schaal klanten uit om gebruik te maken van Amazon WorkSpaces.


Het is nog niet voor iedereen opengezet; als je je aanmeldt kom je eerst op een wachtlijst te staan. Heb je toegang tot de WorkSpaces Limited Preview, dan kun je alledaagse taken zoals het bewerken van documenten, het sturen van e-mail en het bekijken van webpagina’s via je iPad doen. Volgens Amazon kost WorkSpaces de helft van wat traditionele aanbieders rekenen.

Dat komt neer op 35 dollar per maand voor een standaardpakket met één virtuele CPU en 50GB opslag. Het performancepakket van $60 per maand bevat twee virtuele CPU’s en 100GB opslag. Wil je ook nog voorgeïnstalleerde software zoals Microsoft Office en Trend Micro-antivirus, dan zijn er pluspakketten die net iets meer kosten.

Amazon WorkSpaces werd vorige maand op een eigen conferentie aangekondigd. Het werd gepresenteerd als een volledig beheerde desktop computing-dienst in de cloud. AWS levert de infrastructuur en het besturingssysteem, IT-beheerders zorgen voor de inrichting en de apparaten die ondersteund worden, zonder zelf software en updates te hoeven installeren. Het geheel draait op Windows OS Server.

Downloaden: Amazon WorkSpaces (gratis, iPad, iOS 6.0+)

amazon workspaces virtuele desktop ipad

*Bedrijven uit de Fortune 500

Informatie

Laatst bijgewerkt
4 december 2013 om 18:43
Onderwerp
Categorie
Zakelijk

Amazon

Amazon is een van de bekendste internationale webshops voor elektronica, huishoudartikelen, speelgoed, levensmiddelen en meer. Je kunt bij Amazon ook terecht voor goede Apple-deals. Amazon is sinds 2020 met een eigen versie van de webshop actief in Nederland en biedt vaak goedkope aanbiedingen, ook voor tech. Met een Amazon Prime-abonnement profiteer je van allerlei voordelen, zoals gratis verzending. Bekijk de de beste Amazon Nederland deals en hoe je lid wordt van de streamingdienst Amazon Prime Video. Er is extra voordeel te halen tijdens het jaarlijkse evenement Amazon Prime Day.

Amazon

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.