Plair: iPhone-video’s op je televisie zonder Apple TV

De Plair is een alternatief op de Apple TV: sluit je dit kastje aan op je televisie, dan kun je videobronnen uit een bijbehorende bron streamen vanaf je iPhone.

PlairWil je een foto of video van je iPhone op een televisie afspelen, dan kun je met behulp van AirPlay verbinden met een Apple TV. De Plair wil een alternatief hierop bieden, door je media draadloos via een ander apparaat met je televisie te laten streamen. De Plair is niet beperkt tot alleen iOS-apparaten: komen er vrienden langs met een Android-smartphone, dan kunnen ook zij foto’s en video’s streamen naar de tv.

Je steekt de Plair rechtstreeks in de HDMI-poort van je televisie. Vanuit een bijbehorende app kun je vervolgens aangeven wat je draadloos wil streamen naar je televisie. De Plair is hierdoor direct een stuk beperkter dan de Apple TV: via Apple’s methode gebruik je AirPlay, waardoor nagenoeg iedere video op je iPhone via het netwerk naar je televisie gestuurd kan worden. Omdat Plair een app gebruikt, ben je beperkt tot de bronnen die je vanuit deze applicatie kunt openen. Amerikanen hebben toegang tot een aantal televisieprogramma’s via de Plair-app, maar het is onwaarschijnlijk dat we deze ook in Nederland kunnen openen. Videobronnen zoals YouTube, Collegehumor en andere internationele videokanalen zijn echter ook te gebruiken.

De Plair bevindt zich op het moment nog in een bètafase. Hoeveel het apparaat uiteindelijk zal gaan kosten, is nog niet duidelijk. Het apparaat moet begin 2013 beschikbaar zijn. Plair biedt niet als eerste een mogelijkheid om video’s zonder AirPlay op je televisie te bekijken: de applicatie WappZapp beloofde begin 2012 al iets soortgelijks. Hiervoor moet je alleen wel bijvoorbeeld een computer aansluiten op je televisie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 januari 2013, 12:25
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.