Tip: bedien de Apple TV 2.0 met je iPhone

Met software als Remote Buddy kun je je Apple TV op afstand bedienen via je iPhone. Het is zelfs mogelijk om het geluidsvolume te wijzigen en muziek af te spelen zonder de aangesloten televisie aan te zetten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Remote BuddySinds Apple de 2.0 update voor de Apple TV heeft uitgebracht, blijkt het mogelijk om via je iPhone dit multimedia-apparaat te bedienen. Na de update verschijnt de Apple TV als een speakeroptie in iTunes. Deze biedt AirTunes-ondersteuning, waarmee je met Remote Buddy of een soortgelijke applicatie op de iPhone je Apple TV kunt bedienen. Het is zelfs mogelijk om het volume op afstand te bedienen – wat bij de afstandsbediening van Apple TV niet mogelijk is als je digitale output gebruikt.

Een gehackte iPhone is niet nodig. Gebruik je AirTunes, dan toont de Apple TV-software ook de titel van het muzieknummer en de cd-hoes. Wil je alleen muziek luisteren, dan is het zelfs niet nodig om de televisie aan te zetten – handig als je speakerset niet beschikt over een eigen afstandsbediening. Videostreaming via AirTunes blijkt helaas nog niet mogelijk.

Meer info: Remote Buddy

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2009, 20:25
Categorie Apple
Onderwerpen afstandsbediening, apple tv, remote

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.