Tim Cook biografie

Biografie vertelt hoe Tim Cook Apple naar een hoger plan tilde

Er komt een biografie over Tim Cook aan. In 'Tim Cook: The Genius Who Took Apple to the Next Level' lees je hoe Apple's huidige CEO erin slaagde om het stokje van zijn voorganger over te nemen en van Apple een nog groter en invloedrijker bedrijf te maken.

Tim Cook biografie

Auteur Leander Kahney is geen onbekende als het om Apple gaat. De man loopt al jarenlang mee bij websites als Cult of Mac en schreef al diverse boeken over Apple-cultuur en -topmensen. In 2013 schreef hij de biografie van Jony Ive, die hij eveneens als genie betitelde. Tim Cook’s biografie (vanaf €20,99 te pre-orderen) borduurt voort op dat idee en noemt de hoofdpersoon opnieuw een genie. Het boek ligt op 16 april in de boekhandel.


Kahney beschrijft in het boek hoe het overlijden van Steve Jobs een gapend gat achterliet bij een van de meest innovatieve bedrijven aller tijden. Jobs was niet alleen Apple’s legendarische oprichter en CEO, hij was ook het gezicht van een gigantisch merk.

Niemand kon zich voorstellen hoe iemand Jobs zou kunnen opvolgen en Tim Cook was zeker niet de eerste persoon waar je dan in eerste instantie aan denkt. Cook hield zich bezig met operationele zaken en had niet de uitstraling en het opvliegende karakter van Jobs. Bovendien wisten we bijna niets van Cook, die zijn privéleven angstvallig afschermt.

Toch valt er genoeg interessants te vertellen over Cook, van zijn jeugd in het diepe zuiden van de VS, Cook’s invloed op de cultuur bij Apple en wat hij leerde bij eerdere bedrijven waar hij werkte, zoals IBM. Ook vertelt Kahney hoe het lukte om van Apple het eerste bedrijf te maken dat meer dan 1 biljoen dollar waard is. We krijgen achter de schermen te zien hoe Apple te maken kreeg met de FBI-zaak rondom het schietincident in San Bernardino en hoe Tim Cook altijd heeft vastgehouden aan zijn standpunten rondom privacy. Voor veel mensen zal het uiteindelijk een verrassing zijn geweest dat Cook zijn rol zo goed heeft ingevuld – al blijven er ook mensen die nog steeds liever zouden zien dat Jobs terugkeert.

Tim Cook biografie

Je kunt het boek ‘Tim Cook: The Genius Who Took Apple to the Next Level’ in de Engelstalige editie in pre-order bestellen bij bij Bol.com en andere boekhandels:

Eerder verschenen van Leander Kahney:

Bekijk ook ons overzicht met boeken over Apple, Steve Jobs en meer.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 12 maart: Waarde Apple gecorrigeerd naar 1 biljoen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.