Speciale filmlaag maakt 3D-effecten op de iPhone mogelijk

Een speciale filmlaag van de Japanse fabrikant Nippon System Project zorgt ervoor dat je 3D-beelden kunt bekijken op je iPhone. Het effect is vergelijkbaar met die op de Nintendo 3DS.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone filmlaagHet Japanse bedrijf Nippon System Project probeert de iPhone iets meer te laten lijken op de Nintendo 3DS. Door een speciale filmlaag over het scherm van je iPhone te plakken, wordt het mogelijk om 3D-video’s zonder brilletje te laten zien. Alleen apps die het 3D-effect ondersteunen werken met de filmlaag. Nippon System Project heeft zelf een app gemaakt waarmee je 3D-beelden kunt maken en bekijken.

3D Picasso iPhoneDe filmlaag maakt gebruikt van een Parallax-laag om driedimensionale beelden op de iPhone te laten zien. Dit is dezelfde technologie die wordt gebruikt door de Nintendo 3DS om 3D te produceren. Omdat je ogen door de laag voor de gek worden gehouden, heb je geen speciale 3D-bril nodig om de effecten te zien.

Het 3D-effect is volgens Gigazine wel iets minder indrukwekkend dan op de Nintendo 3DS. De filmlaag wordt op het moment verkocht in Japan voor de iPhone 4, iPhone 4S en iPod touch voor 3.990 yen, omgerekend ongeveer 40 euro. Er wordt ook gewerkt aan lagen voor Android-telefoons, de Macbook Air, iMac en Playstation Vita. Het is nog niet duidelijk of de laag ook buiten Japan verkocht zal worden.

Afgelopen jaar verschenen er verschillende Android-toestellen die 3D-beelden zonder brilletje lieten zien, waaronder de LG Optimus 3D.

Via Kotaku.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2013, 16:58
Categorie Accessoires
Onderwerp 3d

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.