Herinnering: MobileMe vanaf 30 juni 2012 uit de lucht

Apple stopt op 30 juni 2012 met MobileMe. Heb je nog niet de overstap naar iCloud gemaakt, dan is nu het moment om over te stappen.

mobileme overstap icloudMensen die nog MobileMe gebruiken, krijgen de momenteel een pushbericht dat het tijd is om over te stappen. Je hebt nog 30 dagen om over te stappen van MobileMe naar iCloud. Apple stopt vanaf eind juni met de ondersteuning voor MobileMe, dus je zult alle foto’s, video’s, muziek en andere data die daar zijn opgeslagen moeten overzetten. Wel krijgen betalende MobileMe-klanten extra lang de tijd om de 20 tot 50GB extra opslagruimte aan te vragen.

Deze maatregel werd genomen om betalende klanten tegemoet te komen. De deadline voor het aanvragen van extra opslagruimte is eind september 2012. Maar vóór die datum moet je dus al wel je bestanden hebben overgezet. Heb je nog een oude Mac staan of een ander apparaat dat gebruik maakt van MobileMe, bijvoorbeeld een iPhone met een oude iOS-versie die iCloud niet ondersteunt, dan is het nu tijd om maatregelen te nemen.

mobileme 30 dagenWat gebeurt er als je niets doet? Je e-mail zal voorgoed verdwijnen en eventueel opgeslagen bestanden zullen ook worden vernietigd vanaf 30 juni 2012. Toch is er een manier om je oude mailadres te behouden. Sinds 1 mei kun je aangeven dat je je mail wilt behouden, ook nadat MobileMe uit de lucht is gegaan. Het werkt ook op apparaten die niet geschikt zijn voor iCloud. Ga naar me.com/move en geef aan dat je je e-mailadres wilt blijven gebruiken. Aanwijzingen daarvoor vind je ook in de FAQ van Apple onder het kopje ‘Moving to iCloud’. De e-mail zal vervolgens ook na 30 juni 2012 blijven werken. Tips hoe je hier op de Mac mee moet omgaan vind je bij Tidbits.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juni 2012, 9:32
Categorie iOS
Onderwerp mobileme

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.