Patent: iPhone-informatie achterhalen op basis van locatie en tijd

Een nieuw patent van Apple beschrijft hoe je op een iPhone kunt zoeken naar alles dat je eerder hebt gedaan op basis van je locatie of tijd.

iPhone GPS-patentiOS maakt al gebruik van je gps-locatie om bijvoorbeeld vast te leggen waar een foto is gemaakt, maar een nieuw patent van Apple beschrijft hoe je locatie op nog meer manieren gebruikt kan worden. Door op een kaart te tappen op een plek waar je bent geweest, verschijnen alle telefoontjes die je hebt gepleegd, websites die je hebt bezocht en e-mails die je hebt ontvangen toen je daar was.

Het systeem zou ook op andere manieren gebruikt kunnen worden. Zo zou je een bepaalde tijdsperiode kunnen selecteren om te zien wat je in die tijd hebt gedaan en waar je onder andere bent geweest. Het zoeksysteem zou je bepaalde termen laten intypen: de zoekterm ’23 Maart 2010 en 10:00 tot 12:00 uur en e-mail’ zou je bijvoorbeeld alle e-mails die je tussen 10 en 12 op 23 maart hebt ontvangen laten zien.

Op het moment kun je bij veel informatie op je iPhone al zien wanneer je deze hebt ontvangen: bij telefoongesprekken en e-mails staat er standaard een tijd en datum aangegeven. Door aan alles dat je doet een locatie te koppelen en de tijd en datum van al je gebeurtenissen zoekbaar te maken, zou het makkelijk zijn om je eerder gemaakte stappen te achterhalen. Of je daar blij van wordt is een tweede vraag: iemand die je iPhone in handen krijgt zou dit zoeksysteem immers ook kunnen gebruiken.

Of Apple het gepatenteerde systeem binnenkort gaat gebruiken, is nog de vraag. Hoewel het patent vandaag pas openbaar werd gemaakt, is hij in september 2010 al aangevraagd.

Via Appleinsider.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 november 2012, 17:48
Categorie iOS
Onderwerpen gps, locatie, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.