Ontwerper blikt vooruit naar 2014: iPhone 6 wordt iPhone Air

Het is 2014 en Apple kondigt de iPhone 6 aan. Ze kiezen voor een nieuwe naam: iPhone Air, met afgeronde zijkanten. Dat is hoe ontwerper Ciccarese het voor zich ziet in een concept iPhone.

iphone-air-kleinApple heeft de gewoonte om elke twee jaar het design van de iPhone aan te passen. De iPhone 5s lijkt qua afmetingen nog sterk op de iPhone 5, maar de kans is groot dat daar volgend jaar verandering in komt. Ontwerper Federico Ciccarese denkt dat de volgende generatie iPhone de ‘iPhone Air’ zal heten. Hij heeft alvast wat afbeeldingen gemaakt hoe zo’n nieuwe iPhone eruit komt te zien. Ciccarese verwacht een bredere rand van geborsteld metaal, net zoals bij de iPad Air. Of misschien heeft hij wel gewoon het iPad Air-design doorvertaald naar een kleiner apparaat.

De redenering erachter is dat Apple zal moeten afstappen van de rechte zijkanten, als ze de indruk willen wekken dat de iPhone 6 nog dunner is, net zoals ze bij de iPhone 3G deden. En bovendien gaat het huidige design met de rechte zijkanten al vier generaties mee: sinds de iPhone 4 is het design op hoofdlijnen niet veranderd.

iphone-air-2

iphone-air-1

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 november 2013, 12:19
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.