apple-car

Apple neemt experts uit auto-industrie in dienst voor geheim project

Apple zou werken aan een auto. Er is een geheim onderzoekslab opgericht in Cupertino, waar experts uit de auto-industrie en autodesign werken.

Geruchten dat Apple bezig zou zijn met een Apple Car, hebben we tot nu toe altijd weggelachen. Ook een recente opmerking van een Apple-medewerker dat “Apple Testla wel eens even op z’n plaats gaat zetten”, namen we met een korrel zout. Het was immers afkomstig van Business Insider en dat is niet de meest betrouwbare bron. En dan was er ook nog het gerucht dat een Street View-achtige auto eigenlijk bedoeld was voor het ontwikkelen van een onbemande auto. Maar toch lijkt Apple opvallende interesse te hebben in autotechnologie. Er zijn experts en designers uit de auto-industrie in dienst genomen, die sinds vorig jaar werken vanuit een geheim onderzoekslab, buiten het hoofdkantoor in Cupertino.

apple-car

Dat zegt de Financial Times (paywall). Een aantal Apple-designers uit het team van Jonathan Ive heeft regelmatig afspraken met topmensen van autobedrijven. Ook zijn meerdere pogingen ondernomen om mensen uit de auto-industrie in dienst te nemen. Er zou een team zijn opgericht, bestaande uit ervaren managers van de iPhone-afdeling van Apple. Zij werken momenteel aan auto-gerichte producten. Het onderzoekslab werd vorig jaar opgericht, vlak na de bekendmaking van de iPhone 6 en de Apple Watch.

Eén van de mensen die in dienst is getreden is voormalig Mercedes-Benz R&D President en CEO Johann Jungwirth. Hij werkt nu als Director of Mac Systems Engineering bij Apple. Zijn achtergrond is echter te vinden in connected cars, autonome voertuigen en regelgeving. Hij werkte bij Mercedes-Benz’ moederbedrijf Daimler.

Volgens de Financial Times zou Apple kunnen werken aan een geavanceerd softwareplatform, dat gebaseerd is op CarPlay. Toch wijst informatie over de mensen die in dienst zijn genomen er eerder op dat Apple van plan is om een auto te bouwen, die kan concurreren met auto’s van Tesla en Google. Ze hebben namelijk niet zozeer een achtergrond in software, maar in autodesign en voertuigdynamiek.

“Drie maanden geleden zou ik nog hebben gezegd dat het om CarPlay ging”, zei een tipgever. “Vandaag denk ik dat het een auto is.”

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 februari 2015, 21:10
Categorie Geruchten
Onderwerpen apple car, auto

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.