Victoria: aanwijzingen voor Nike+ in iPhone firmware 2.1

De iPhone bevat sporen van een dienst met de naam Victoria. De iPod touch 2G levert het antwoord: Victoria heeft iets te maken met ondersteuning voor Nike+.

victoria nike+Ars Technica heeft in iPhone 2.1 firmware aanwijzingen gevonden voor een nieuwe dienst met de naam Victoria. Het blijkt iets te maken te hebben met multimedia, maar het echte antwoord blijkt te vinden op de iPod touch 2G. Victoria, of beter gezegd: kGSVictoriaCapability, blijkt iets te maken te hebben met afstanden, gewicht, powersongs en receivers. Kortom: met de Nike+ adapter. Nu wil dat nog niet zeggen dat de iPhone ondersteuning voor Nike+ krijgt, want het kan een kwestie zijn van restjes code die voor de iPod touch zijn gemaakt en op een of andere manier ook al in firmware 2.1 terecht zijn gekomen (de iPod touch draait op firmware 2.1.1).

Het lijkt overigens wel alsof hardlopen met Nike+ bezig aan een opleving, of het moet het verwrongen beeld zijn van iemand die vorige week vergeefs probeerde een Nike+ Kit te kopen. Verschillende Apple Premium Resellers, de Bijenkorf en de Nike Store in de Kalverstraat waren volledig uitverkocht; alleen Perry Sport bleek er nog eentje te hebben. Komt het omdat Computer Idee en MacFan opeens weer aandacht besteden aan hardlopen met hulpmiddelen? Heeft de plotselinge run op sportarmbanden iets te maken met het feit dat mensen al genoeg gewone hoesjes hebben en nu weer iets anders zoeken? Of heeft het iets te maken met de honderden (duizenden?) Mac-gebruikers die een Nike+ Kit nodig hadden om de Mac Fora Challenge te winnen? Het is nog maar november, te vroeg voor goede voornemens!

Meer info: Ars Technica

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2008, 13:08
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen hardlopen, nike, plus

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.