Mobiele website NOS totaal vernieuwd

De NOS heeft een nieuwe mobiele website voor smartphones en in het bijzonder de iPhone gelanceerd. Op de webapplicatie kun je filmpjes bekijken, audio afspelen en er zijn live-standen verkrijgbaar van voetbalcompetities.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

NOS Mobiele website pictogrammenDe mobiele website van de Publieke Omroep NOS, m.nos.nl, is totaal in het nieuw gestoken. De website kenmerkt zich door vele filmpjes en audiofragmenten die al langer op de desktopsite van de NOS af te spelen waren, maar nog niet (altijd) op het mobiele portaal. Vanaf nu kan je de standen van wedstrijden uit de Eredvisie, Champions League en UEFA Europa Cup live volgen. Ook is er een aparte pagina met schaatsnieuws.

De vorige m.nos.nl stamde alweer uit 2008. Met de razendsnelle ontwikkelingen op gebied van smartphones raakte die al snel achterhaald. De nieuwe mobiele site heeft subsites die je direct kan benaderen, zoals m.nos.nl/nieuws en m.nos.nl/schaatsen. De extensie voor de voetbalstanden wijkt helaas af en is te vinden onder m.voetbal.nos.nl. Ze hebben apart pictogrammen als je ze vanuit Safari op het beginscherm zet.

Onderaan de voorpagina zie je welke iPhone-apps er beschikbaar zijn van de NOS en nog daaronder kun je de laatste afleveringen bekijken van het NOS Journaal en het Nieuws in 60 seconden, alsmede Journaal 24 Live en Politiek 24 Live. Volgens ontwikkelaar Sam Warnaars is er ook nog een speciale videosite in ontwikkeling. Het is dus de vraag in hoeverre de iPhone-apps nog nodig zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 augustus 2014, 23:16
Categorie Apps
Onderwerp sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.