Logitech Spotlight presentatie geven

Logitech Spotlight voorkomt zweethandjes tijdens presentaties

Logitech introduceert de Logitech Spotlight, een remote voor presentaties met handige functies zoals een timer en een lichtbundel op het scherm.

Logitech introduceert vandaag een nieuw accessoire, waarvan je je nog niet realiseerde dat je het nodig had. De Logitech Spotlight is een remote om het geven van presentaties makkelijker te maken. Apple heeft de primeur: de Spotlight zal vanaf februari exclusief via de Apple Stores worden verkocht en de zilverkleurige variant is ook daarna alleen bij Apple verkrijgbaar. Voor €129 verlopen jouw presentaties voortaan moeiteloos, belooft Logitech. Wij probeerden het accessoire alvast uit.

Logitech Spotlight presentatie geven

Nieuw product, voor het eerst in acht jaar

We waren nogal benieuwd toen Logitech ons uitnodigde om te komen kijken naar een nieuw product. Het zou gaan om een productcategorie waarin al acht jaar geen nieuwe producten zijn verschenen. Wat zou het zijn? Logitech brengt de afgelopen twee jaar regelmatig nieuwe accessoires voor Apple-gebruikers en met een aantal producten zijn ze redelijk uniek. Zo zijn ze de enige bekende fabrikant die accessoires voor de Smart Connector van de iPad Pro maakt, zoals het CREATE-toetsenbord en de BASE-oplaaddock.

We zien steeds vaker dat Apple het maken van specifieke accessoires aan externe partijen overlaat (bijvoorbeeld de 5K-schermen van LG) en dat is bij de Logitech Spotlight ook het geval.

Logitech Spotlight: beter presentaties geven

Bij de Logitech Spotlight bleek het om iets totaal anders te gaan: een hulpmiddel om betere presentaties te geven. Logitech maakte al remotes voor presentaties en die waren na acht jaar wel aan vervanging toe. Miljoenen mensen geven presentaties en daarbij gebruiken ze een computermuis of ze buigen zich tijdens de presentatie over hun laptop om naar de volgende slide te gaan. Dat ziet er niet altijd professioneel uit en met de Logitech Spotlight wil de fabrikant daar iets aan doen.

Spotlight-demo

Aluminium met duidelijke knoppen

De Logitech Spotlight Presentation Remote is gemaakt van één stuk metaal, zoals rechts op de foto te zien is. Dat voorkomt zweterige handjes en het voelt kwalitatief goed aan. Je kunt kiezen uit de kleuren zilver, goud en slate zodat het past bij de kleur van je MacBook. De remote is op een afstand tot 30 meter te gebruiken, zodat je ook bij extreem grote zalen nog erop kunt rekenen dat je nog kunt doorbladeren naar de volgende slide.

Om het presenteren makkelijker te maken heeft Logitech een aantal functies ingebouwd. Je kunt een timer instellen om te zorgen dat de de Spotlight gaat trillen als het 5 minuten vóór tijd is, zodat je tijdig kunt afronden. Je voelt opnieuw een trilling als de presentatietijd voorbij is.

Logitech Spotlight aanwijzen

Geen zenuwachtig trillend laserpuntje meer
Voor het aanwijzen van zaken op het scherm heeft Logitech een soort dimlampje bedacht, waar ook de naam Spotlight van is afgeleid. Het gedeelte dat je wilt benadrukken wordt uitgelicht, zoals op de foto hierboven. Dit is een beter alternatief dan de laserpointer, die niet altijd goed zichtbaar is op gladde oppervlakken en waarbij trillende handjes extra opvallen. In plaats daarvan laat de Spotlight een verlichte cirkel op het scherm zien, waarvan je de grootte zelf kunt instellen. Door de bovenste knop van de Spotlight in te drukken verschijnt de verlichte cirkel op het scherm, zonder dat je het zenuwachtige effect van een laserpointer krijgt.

Logitech Spotlight in spacegrijs

Extra functies via desktopsoftware
Voor deze functie moet je wel de bijbehorende Mac- of pc-software installeren. Die voegt nog meer functies toe, zoals bladeren met handbewegingen, zijwaarts bewegen, volume aanpassen en video’s starten via de cursor op het scherm. Je kunt de Logitech Spotlight ook zonder software gebruiken, bijvoorbeeld als je presentaties geeft op een iPad, maar dan heb je alleen de basisfuncties voor het bladeren door presentaties. We hebben nog even nagevraagd of Apple geen probleem had met de naam, die gelijk is aan de zoekfunctie in iOS en macOS. Maar nee, dat is niet zo en blijkt ook wel uit het feit dat beide bedrijven samenwerken.

Vergeten op te laden? Ook daar heeft Logitech aan gedacht: met 1 minuut opladen kun je weer 3 uur presenteren. Als je er aan het begin van je presentatie achter komt dat de remote leeg is, kun je dus na een minuut te hebben volgebabbeld beginnen met je slides. De normale batterijduur is 3 maanden.

Logitech Spotlight zakelijke presentatie

Verkrijgbaarheid en compatibiliteit
Je kunt de Logitech Spotlight gebruiken in combinatie met Microsoft PowerPoint, Apple’s Keynote, Google Slides en Prezi, zowel op Mac als Windows. Je kunt het op twee manieren aansluiten op de computer: via Bluetooth Smart en met de USB-ontvanger die aan de onderkant uit het apparaatje steekt. In vergelijking met Apple’s remote voor de derde generatie Apple TV is de Spotlight wel iets groter: het meet 12,1 x 28,1 x 131,3 mm en weegt 49,2 gram.

Vanaf februari vind je de Logitech Spotlight (€129) in de Apple Stores en vanaf maart ook in andere winkels. Logitech richt zich met dit nieuwe accessoire op mensen die dagelijks presentaties moeten geven en dan kan het handig zijn als je altijd op de tast de juiste knoppen kunt vinden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2017, 9:35
Categorie Accessoires
Onderwerpen logitech, presentatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.