Kindle voor iPhone krijgt boeken met audio- en videocontent

Amazon is gestart met boeken waarin je audio- en videocontent kunt bekijken en beluisteren. De boeken werken alleen in Kindle op iPhone en iPad.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ipad kindle vogelsAmazon heeft de Kindle-applicatie voor de iPad en iPhone een update gegeven. Aanvankelijk kon je in Kindle alleen boeken lezen, voorzien van tekst en een incidenteel plaatje. In de nieuwe boeken kun je ook audio- en videocontent bekijken. Het mooie is dat de iPad en iPhone daarbij voorop lopen, want in de gisteren gelanceerde Kindle-applicatie voor Android is het nog niet mogelijk en ook op de echte Kindle (het hardware-apparaat) is het nog niet beschikbaar.

De eerste boeken die gebruik maakten van deze nieuwe mogelijkheden zijn de reisgidsen van Rick Steves (een bekende Amerikaanse reisboekenauteur) en ‘Together We Cannot Fail‘, een boek over president Roosevelt. Op amazon.com/kindleaudiovideo vind je nog meer aanbod, zoals een Dummies-boek over breien, een boek over vogels (met vogelgeluiden), een boek over het bakken van taarten (met video-instructies) en een gitaarboek over de Beatles, waarbij 21 muzieknummers af te spelen zijn. De boeken kosten $9,99 tot $13,79 per stuk.

kindle-rick-steves

Helaas is het op dit moment nog lastig om te zien welke boeken precies zijn voorzien van de extra audio- en videomodelijkheden. Bij sommige boeken is er keuze uit meerdere versies met en zonder audio, zoals hierboven, terwijl er bij andere boeken pas in de omschrijving te merken is dat er extra content is toegevoegd. Het zal van de uitgevers en auteurs afhangen hoeveel boeken deze extra content krijgen. Het zal lang niet bij alle boeken relevant zijn, maar juist bij kook- en reisboeken kan het iets extra’s toevoegen.

Een voorbeeld: in het reisboek van Rick Steves’ London zijn embedded stadswandelingen te vinden. Daarbij luister je naar de stem van Rick, terwijl je door de straten loopt. Je moet wel rekening houden met fors grotere bestanden: Rick’s reisgids met audio is 217 MB groot (de normale digitale versie is maar 17 MB). En een boek met video’s over het bakken van taarten is maar liefst 557 MB groot. Downloaden is dus alleen te doen via Wi-Fi. En gezien het feit dat de Kindle 2 maar 1,4 GB opslagruimte heeft, is de kans klein dat Amazon deze functie ook op korte termijn op de eigen apparaten gaat aanbieden.

De video’s zijn aanwezig zoals de normale afbeeldingen in het boek: aan de afspeelknop is te herkennen dat het om een filmpje gaat. Klik erop en het filmpje speelt af. Je krijgt dus geen DVD-achtig menu te zien. De video’s draaien niet automatisch mee als je ze schermvullend in landschapsweergave wilt bekijken. Bij het vogelboek is de afspeelknop voor audio in de pagina aanwezig (zie afbeelding bovenaan de pagina): klik op de blauwe knop en je hoort de vogelgeluiden.

Het wachten is op een interessanter aanbod, want de hoeveelheid boeken met audio- en videocontent is nu nog beperkt.

Meer info: Amazon

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2013, 14:09
Categorie Apps
Onderwerpen amazon, facebook, kindle

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.