JP Morgan: ‘Goedkope iPhone 4-plus gericht op Chinese markt’

JP Morgan-analist Mark Moskowitz denkt dat Apple twee nieuwe iPhones gaat aankondigen: een iets gewijzigde iPhone 5 en een iPhone 4-plus, die speciaal gericht is op China en andere opkomende markten.

iphone-4Er wordt veel gesproken over niet één maar misschien wel twéé iPhones, die dit najaar op de markt komen. JP Morgan denkt het antwoord te hebben op de vraag waarom Apple twee nieuwe iPhone-modellen zou willen uitbrengen. Ze denken dat het gaat om een compleet nieuwe iPhone 5 met een nieuw design, en een upgrade van de huidige iPhone 4 die als ‘iPhone 4-plus’ door het leven zal gaan. Het gaat daarbij om een midrange smartphone bedoeld voor opkomende markten zoals China. Ze baseren dit op eigen onderzoek.

Analist Mark Moskowitz heeft ook nagedacht over de eigenschappen van de vijfde generatie iPhone. Hij verwacht een dunnere en lichtere uitvoering van de iPhone, met ondersteuning voor GSM en CDMA. Het wordt daarmee een echte ‘wereldtelefoon’ maar ondersteuning voor 4G is nog niet geregeld. De nieuwe telefoon heeft een groter Retina Display en een iets ander uiterlijk, maar een radicaal ander design wordt het niet. Verbeterde batterijduur dankzij een vooruitgang in batterijtechnologie kunnen we ook verwachten. De iPhone 5 zal voorzien zijn van een A5-processor, gebaseerd op het model dat al in de iPad 2 zit, al is een nieuwere A6-versie ook mogelijk. Moskowitz denkt dat er 1 GB RAM in het toestel zit.

Nieuw gelekte onderdelen wijzen ook op een A5-processor en een iets betere batterij. De afbeelding hieronder verscheen op Weibo, een Chinese Twitter-kloon. Daarop zijn onderdelen te zien die in de volgende generatie iPhone gebruikt zouden moeten worden. Hierop is een ‘A5-processor’ duidelijk te herkennen. De opdruk van de batterij (waarvan alleen 430 mAh zichtbaar is) zou kunnen wijzen op een iets verbeterde batterij: 1430 in plaats van de huidige 1420 mAh. Toch zijn deskundigen nog niet overtuigd dat de foto echt is.

iphone-5-a5-componenten

Het andere toestel noemt de JP Morgan-analist een ‘iPhone 4-plus’. Hij is gebaseerd op de huidige iPhone 4, maar met kleine verbeteringen. Het middenklasse toestel is gericht op China, maar zal niet uitsluitend via Chinese operators te koop zijn. De Chinese markt is groot genoeg om een apart toestel te kunnen ontwikkelen, maar Moskowitz denkt dat de potentiële markt voor een midrange toestel nog veel groter is. De analist denkt dat Apple met de aankondiging van nieuwe modellen ook het aantal operators verder gaat uitbreiden, wat tot een big bang in verkoopcijfers zal leiden. Een iPad 3 verwacht de analist dit jaar niet meer.

De huidige iPhone 4 zal wel verkrijgbaar blijven als budgetoptie, ter vervanging van de iPhone 3GS. Vorige week beweerde de New York Times nog, dat Apple over een paar weken een iPhone 5 met een “behoorlijk ander” design gaat aankondigen. Daarin zou ook een 8 megapixel camera en een A5-processor aanwezig zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 september 2011, 16:28
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen china, iPhone 4, iPhone 4s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.