iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Regionale dagbladen, Ether HD, Spotify-cliënt en meer

Elke week blikt iPadclub.nl terug op de mooiste en leukste nieuwe iPad-applicaties die de afgelopen week zijn uitgebracht. Deze week onder andere: Spotify is uitgekomen voor de iPad, maar dan wel met een andere naam.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Elke week passeert een groot aantal nieuwe iPad-apps de App Store-revue en iPadclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een applicatie over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week behandelen we een stijlvolle Nederlandse internetradio-app en duiken we in de nieuwe woordenboeken van Van Dale.


AG Crest iPad TwitterCrest – Crest is een Twitter-applicatie voor de iPad, die het nét iets anders aanpakt. De app gebruikt een interface met vallende tegels, die bestaat uit profielfoto’s van Twitter. Tik je op zo’n tegel, dan krijg je de laatste tweet van de betreffende persoon te zien. Je kunt ook de profielpagina van een bepaalde gebruiker bekijken of checken of je eigen profiel nog wel actueel is. De zoekfunctie is handig voor mensen die willen weten of er iets over een specifiek onderwerp is gezegd. Crest is niet bedoeld voor de semi-professionele twitteraars, maar meer voor mensen die eens wat anders willen en gewoon wat door berichten willen bladeren.
Downloaden: Crest (€1,59)

AG Simpl iPadSimpl – Altijd al een eigen website willen hebben? Maar geen tijd of geld om deze daadwerkelijk op te zetten? Met Simpl. kan je snel een website maken op je iPad. Hiervoor moet je een account aanmaken bij Simpl. en vervolgens kan je aan de slag. De app biedt veel thema’s en bijna alles wat je ziet kan gewijzigd worden. Er zijn diverse standaardpagina’s zoals Home, Contact, News en Photos die je direct kunt gebruiken. Zo hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden. Hoewel de app gratis is, moet je wel Simpl. wel betalen om je site in de lucht te houden.
Downloaden: Simpl (gratis)

AG Combat Mission Touch iPadCombat Mission: Touch – Een deel van je infanterie het terrein laten verkennen. De M4 Sherman Tank preparen voor contact. Je soldaten in stelling brengen om te flanken. Als de terminologie uit deze zinnen je niet vreemd is, behoor je tot de doelgroep van Combat Mission: Touch. Dat is een fonkelnieuw strategiespel voor de nieuwe iPad en de iPad 2, waarin je troepen aanstuurt om de tegenstander te verrassen en de slag te winnen. Er zijn zeven grote speelvelden waarop je veldslagen van de Tweede Wereldoorlog kan naspelen.
Downloaden: Combat Mission: Touch (€3,99)

AG i-Jingle iPadi-Jingle – Ontwikkelaars lijken plots de mogelijkheden van de iPad in een radiostudio te hebben ontdekt. Een tijdje geleden schreven we al over de VHU JinglePlayer en nu is er weer een app om je tablet om te toveren in een jinglemachine: i-jingle. Een groot voordeel: deze app is gratis te gebruiken als je niet zoveel jingles hebt die je in de player wilt stoppen.
Downloaden: i-Jingle (gratis)

AG De Gelderlander iPadRegionale dagbladen van Wegener – Uitgeverij Wegener heeft zojuist zeven nieuws-apps van regionale dagbladen voor de iPad gelanceerd. Het Eindhovens Dagblad, PZC, Brabants Dagblad, de Gelderlander, BNdeStem, Tubantia en de Stentor hebben daarmee allemaal een eigen iPad-applicatie gekregen. De toepassingen hebben allemaal dezelfde indeling waarbij het nieuws speciaal voor het tablet wordt gepresenteerd. De applicaties zijn per stuk 30 dagen op proef te gebruiken. Daarna zijn ze alleen gratis voor abonnees van de kranten.
Link naar artikel: Regionale kranten van Wegener brengen nieuws-apps op iPad uit

AG Ether HD iPadEther HD – Je kan er allerlei Nederlandse en Belgische radiozenders én internetstations eenvoudig mee opzoeken en beluisteren, maar toch voelt de nieuwe Nederlandse radio-applicatie Ether HD ouderwets aan. Dat komt door de interface van de app. Ether HD knipoogt qua ontwerp naar vroegere radio’s met bovenin een grote speakerkast en onderin een frequentiebalk met grote draaischijf. Die draaischijf en speaker zitten natuurlijk niet in de applicatie. Een andere zender zoeken gaat met een simpele veegbeweging.
Downloaden: Ether HD (€1,59)

AG Van Dale Middelgrote Woordenboeken iPadVan Dale Middelgrote Woordenboeken – Woordenboekenmaker Van Dale heeft nieuwe apps voor de iPhone en iPad uitgebracht. Naast de Pocketwoordenboeken zijn er nu ook Middelgrote woordenboeken in de talen Nederlands, Engels, Frans, Duits en Spaans. Met de middelgrote woordenboeken wil Van Dale meer informatie en functies bieden. De app geven bijvoorbeeld spellingssuggesties bij typefouten, een overhoorfunctie voor mensen die een vreemde taal willen leren en uitgebreide zoekfuncties. De app bevat ook de uitspraak van diverse woorden, maar dat betekent niet dat de app extreem groot is geworden: het Nederlandse woordenboek is maar 21,5 MB groot en bij de vreemde talen moet je rekenen op zo’n 100 MB.
Link naar artikel: Van Dale Middelgrote Woordenboeken

AG Hero Academy iPad iPhone iPod touchHero Academy – Een update voor Hero Academy heeft het iPhone-spel een universele app gemaakt, waardoor hij ook gebruik maakt van de resolutie van de iPad. In Hero Academy neem je het in beurtelingse gevechten op tegen andere spelers, terwijl je elkaars kristallen probeert kapot te slaan. Wanneer je tegenstander aan de beurt is kun je het spel net als Wordfeud even afsluiten. Je krijgt via een pushbericht te weten wanneer je weer aan slag bent. Hero Academy werd gemaakt door Robot Entertainment. De ontwikkelaars bij deze studio zijn onder andere verantwoordelijk voor de geroemde Age of Empires-games.
Downloaden: Hero Academy (gratis)

AG Spreekwoorden iPad iPhone iPod touchSpreekwoorden – Jong geleerd, oud gedaan. Volgens app-ontwikkelaar Rudie Ekkelenkamp kunnen mensen wel een beetje bijgespijkerd worden over de betekenis van Nederlandse spreekwoorden en gezegdes. Hij ontwierp de app Spreekwoorden, waarin je maar liefst 300 spreekwoorden en 1500 gezegdes kan raden. Eerst zie je de uitdrukking in beeld, daarna kan je kiezen tussen drie betekenissen. De applicatie begint voorzichtig met 50 makkelijke spreekwoorden.
Downloaden: Spreekwoorden (gratis)

AG Spotable iPadSpotable – Spotify is op de iPad verschenen, maar niet met de naam en het bijbehorende logo dat je zou verwachten. Spotable heet de applicatie die Spotify volledig geschikt maakt voor de iPad. Daarvoor maakte ontwikkelaar The Famous Software Company gebruik van de door Spotify beschikbaar gestelde API-code. Dat betekent dat de meeste gangbare functies van de muziekdienst worden ondersteund. Je kan muziek afspelen, zoeken en je muziek offline beschikbaar maken. Daarnaast kan je je afspeellijsten, gesterde liedjes en inbox benaderen en kan je zoeken op alle albums van artiesten.
Downloaden: Spotable (gratis)

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.