iPhone 3G: weekoverzicht van 15 t/m 21 juni 2008

Voor mensen die niet dagelijks iPhoneclub bezoeken hebben we een weekoverzicht gemaakt, met alle belangrijke ontwikkelingen op het gebied van hardware, software, accessoires, ontwikkelingen rond T-Mobile en Mobistar en de stand van zaken rond unlocken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 3G weekoverzichtWe publiceren op iPhoneclub dagelijks zoveel nieuwtjes, dat het voor mensen die niet dagelijks naar onze website komen lastig is om te zien wat nu de écht belangrijke ontwikkelingen zijn. Vandaar dit weekoverzicht met alle belangrijke ontwikkelingen van afgelopen week: 15 tot en met 21 juni 2008.

iPhone 3G in Nederland

Dat T-Mobile de exclusieve Nederlandse operator zal worden, was al bij de lancering van de 3G iPhone duidelijk. Mensen kwamen massaal naar de website om zich aan te melden voor een nieuwsbrief: een paar dagen na de aankondiging hadden zich al 40.000 mensen aangemeld voor de speciale iPhone 3G nieuwsbrief. De eerste nieuwsbrief die werd verstuurd, lichtte al een eerste tipje van de sluier op: er komen 3 abonnementen, waarvan het goedkoopste abonnement €29,95 per maand gaat kosten. Telfort-abonnees die willen overstappen kunnen van hun lopende abonnement af: ze moeten dan wel vóór 14 juli hun abonnement opzeggen.

Vodafone probeert in Nederland mensen over te halen een HTC Touch Diamond te kopen in plaats van de iPhone. Bijzonder is dat de Apple Premium Resellers waarschijnlijk de iPhone gaan verkopen, in combinatie met een abonnement. Soortgelijke geruchten zijn er over Italië, waar je de iPhone ook als prepaid-toestel kunt kopen.

iPhone in België

Helaas is er voor de Belgen weinig nieuws te melden. België verscheen en verdween weer van de lijst met landen waar de iPhone op 11 juli zal worden gelanceerd. Op dit moment wordt België alleen op de Amerikaanse Apple-site nog genoemd bij de landen van 11 juli, maar op vrijwel alle internationale sites is België verdwenen. Mobistar heeft wel een informatiepagina geopend, zonder concrete informatie te geven. Moederbedrijf Orange heeft aangegeven dat de iPhone in thuisland Frankrijk op 17 juli beschikbaar is en dat België later dit jaar aan de beurt is. Meer weten we helaas nog niet.

Unlock

Wat het unlocken van de iPhone 3G betreft is er nog geen definitief succes te melden. Een week geleden meldde hacker Zibri dat zijn unlockoplossing ZiPhone in staat is om de zevende betaversie van iPhone firmware 2.0 te kraken, maar omdat nog niemand de definitieve, officiële firmware 2.0 in handen heeft gehad is nog niet te zeggen of we kunnen doorgaan met unlocken en jailbreaken. BigBoss waarschuwt intussen voor de gevaren van ZiPhone, dat meer schade kan aanrichten dan je lief is.

iPhoneclub

Ook bij iPhoneclub was er nieuws: we hebben een herstart gemaakt met de iPhoneclub-podcast en we hebben een accessoireshop geopend. Ook komt er een nieuw webdesign dat bureau Onstuimig voor ons gaat maken, in ruil voor een vacaturepagina.

Software

De afgelopen week waren er heel wat ontwikkelaars die aankondigden dat ze software voor de App Store gaan ontwikkelen. Hedgewars is een game waar we zeker naar zullen uitkijken. Op de nu al legendarische game Spore zullen we nog tot september moeten wachten, maar er is al wel een Spore Creature Creator waar de gebruikers tienduizenden gekke monsters mee hebben gemaakt.
Kroll ziet er ook veelbelovend uit, maar zal bij de lancering van de App Store nog niet gereed zijn. Ook op de SlingPlayer zullen we nog even moeten wachten, want de ontwikkelaar is nog niet toegelaten tot het iPhone Developer Program. Zit je wel in dat programma, dan krijg je toegang tot extra schermen, die Webstate ons heeft laten zien aan de hand van screenshots. Adobe is ondertussen druk bezig met Flash op de iPhone: het werkt al in de emulator.

Accessoires

Nu de afmetingen van de iPhone 3G bekend zijn storten accessoiremakers zich massaal op het ontwerpen van nieuwe hoesjes, skins en andere beschermmiddelen. Fabrix, NLU, ezGear en Knomo hebben nieuwe accessoires aangekondigd, evenals iWood, Incase en Belkin.
Mercedes-Benz gaat een iPhone-cradle uitbrengen, die in de middenconsole van de auto’s kan worden bevestigd.

Hardware

Wat de hardware betreft zijn er geruchten dat de iPhone 3G beschikt over ondersteuning voor een FM-radio en FOMA. Dit houdt in dat firmware over-the-air (dus draadloos) geïnstalleerd kan worden. Een Chinese krant wist de belangrijkste componentmakers van de iPhone 3G te onthullen en daarbij is er in het lijstje namen weinig veranderd ten opzichte van de eerste generatie iPhone. De hardware van de nieuwe iPhone kost volgens Portelligent ongeveer $100 om te maken. AT&T betaalt echter $325 subsidie per verkochte iPhone en dat bedrag is veel hoger dan bij de meeste andere telefoons wordt betaald. Voordat de iPhone 3G werd aangekondigd waren er een aantal websites die vooraf voorspellingen deden en spyfoto’s lieten zien. Ook iPhoneclub was daarbij en gelukkig staan we in het rijtje met winnaars, waarvan de voorspellingen achteraf bleken te kloppen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 maart 2009, 18:08
Categorie iDevices
Onderwerpen abonnementen, firmware, iPhone 3G, iPhoneclub, round-up, t-mobile, terugblik, unlock, ziphone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.