‘iOS 8 ondersteunt telefoongesprekken via LTE’

De iPhone kan met iOS 8 bellen via 4G LTE. Dit beweren telecombronnen tegenover 9to5Mac. Dit is goed nieuws voor operators.

iPhone 5 4G LTE SpotlightApple kijkt voor iOS 8 naar de mogelijkheden van Voice-over-LTE (VoLTE). Dit beweren bronnen bij telecomproviders tegenover 9to5Mac. VoLTE maakt het voor de iPhone mogelijk om telefoongesprekken te voeren via de 4G-antennes van providers. Hoewel de gewone gebruiker hier weinig van zal merken, is dit een belangrijke stap voor operators: door internetgebruik en telefoongesprekken onder één soort mast te combineren, hoeven zij op een dag geen 3G of andere draadloze technologieën te ondersteunen

Met andere woorden: een iPhone met VoLTE kan zowel bellen als internetten via het 4G-netwerk. VoLTE moet wel eerst door een provider worden geactiveerd voordat je het op de iPhone kunt gebruiken. De technologie zal vermoedelijk pas zijn vruchten afwerpen als het overgrote merendeels van de smartphones er gebruik van maakt: pas dan kunnen operators volledig overstappen op LTE. Dan moet uiteraard ook het 4G-netwerk landelijk beschikbaar zijn.

Het betreft bij VoLTE ‘gewone’ telefoongesprekken binnen de belbundel van je provider. Via de internetbundel van je iPhone bellen is uiteraard allang mogelijk via FaceTime Audio.

Dit is alweer de tweede keer dat we Apple de manier waarop we bellen zien veranderen. In 2012 voegde Apple HD-Voice toe aan de iPhone 5, waarmee de kwaliteit van een telefoongesprek wordt verbeterd. Ook dit is een technologie die providers eerst moeten activeren, maar KPN maakt er sinds 2012 al gebruik van.

9to5Mac deelde de informatie over VoLTE-ondersteuning in iOS 8 in een uitgebreide roundup over wat iOS 8 zal behelzen. Al deze informatie staat uiteraard ook gebundeld in ons Dossier iOS 8.

Lees meer over iOS 8 in ons dossier: iOS 8

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 april 2014, 20:57
Categorieën Geruchten, iDevices, iOS
Onderwerp ios 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.