iOS 7 beta 6 nu beschikbaar voor ontwikkelaars

Apple heeft iOS 7 beta 6 beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars en testers. De verwachting is dat hierna iOS 7 Golden Master zal verschijnen.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

iOS 7Geheel onverwacht heeft Apple iOS 7 beta 6 beschikbaar gesteld aan ontwikkelaars en testers. Apple wijkt daarmee af van de gebruikelijke cyclus, waarbij betaversies meestal tweewekelijks op maandag verschijnen. De zesde beta van iOS 7 lost problemen met iTunes in the Cloud op en kan worden geïnstalleerd vanuit het instellingenscherm van je iDevice als je iOS 7 Beta 5 draait. Daarnaast kan via Apple’s Developer Portal een firmwarebestand van iOS 7 beta 6 worden gedownload die je vanuit iTunes kan installeren, voor mensen die iOS 7 beta 4 of lager nog geïnstalleerd hebben. In tegenstelling tot eerdere beta’s zijn er nauwelijks nieuwe functies ontdekt.

De nieuwe beta heeft buildnummer 11A4449d en verschijnt minder dan een week na beta 5, dat buildnummer 11A4449a had. Om te controleren welke betaversie er op jouw iOS-apparaat staat ga je naar Instellingen > Algemeen > Info, waar je het juiste buildnummer kunt vinden. De update is 13,2MB groot voor de iPod touch en 13,5MB voor de iPhone.

ios-7-beta-6-muziek-video

Via het iOS Dev Center verscheen een melding dat beta 6 is bedoeld om een probleem met iTunes in the Cloud op te lossen, waarbij aankopen onverwacht worden gedownload en/of afgespeeld. Dit lijkt voorlopig ook de enige aanpassing. Terwijl we bij eerdere beta lange lijsten publiceerden van puntjes die waren aangepast, is dat bij beta 6 niet het geval.

Wel is het mogelijk om een extra profielbestand te installeren (via cl.ly/Qrku). Je krijgt dan een extra knopje bij de muziekinstellingen (Instellingen > Muziek) waarmee je je bibliotheek opnieuw kunt instellen. Deze en andere relevante screenshots zijn te zien in onderstaande afbeeldingengallery.

[flickr]set:72157635087614587[/flickr]

Onverwacht

ios-7-beta-5-downloadenGisteren circuleerde nog een gerucht dat Apple iOS 7 beta 6 begin volgende week zou verspreiden. Maar de update komt sneller dan verwacht. Verder circuleren geluiden dat dit de laatste beta is die Apple beschikbaar zal stellen, voordat de Golden Master verschijnt. De Golden Master is meestal identiek aan de iOS-versie die later op brede schaal beschikbaar wordt gesteld aan het algemene publiek. De verwachting is dan ook dat in iOS 7 beta 6 een hoop bugs zijn weggewerkt en dat in de Golden Master de laatste foutjes worden rechtgezet.

Eerdere beta’s verschenen op de volgende data:

Over iOS 7 beta algemeen

Apple bracht de eerste iOS 7-beta’s iedere twee weken uit, maar bij de laatste paar versies veranderde dat. iOS 7 beta 4 liet drie weken op zich wachten, waarna iOS 7 beta 5 alweer acht dagen later uitkwam.

Je installeert de update op je iDevice via Instellingen > Algemeen > Software-update. Probeer je iOS 7 beta 6 meteen na vrijgave te installeren, dan kan het zijn dat de update niet meteen verschijnt. Is dat het geval, dan raden wij aan om het over een paar minuten weer te proberen. Let ook op dat je iOS 7 beta 6 alleen OTA kunt installeren als je beschikt over iOS 7 Beta 5. Heb je een eerdere beta geïnstalleerd dan beta 5, dan moet je iTunes gebruiken om je iDevice te updaten naar de laatste beta.

In onze serie iOS 7 uitgelicht lees je over alle belangrijke vernieuwingen in iOS 7. Heb je weinig tijd, lees dan ons overzichtsartikel van deze serie of lees het Dossier iOS 7.
Let op! Beta’s van iOS 7 zijn niet bedoeld voor dagelijks gebruik. Het is niet toegestaan om te vragen naar en/of het uitwisselen van UDID’s en downloadlinks naar de iOS 7-betasoftware.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2014, 12:26
Categorie iOS
Onderwerpen firmware, ios 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.