‘iPhone 5S krijgt gouden kleurvariant en 128GB-model’

De iPhone 5S zal een gouden kleurvariant krijgen en verschijnen met 128GB opslag en een ander diafragma.

De iPhone 5S krijgt een gouden kleurvariant. Ook zal de iPhone 5S een camera met een diafragma van F2.0 en een duurder model met 128GB opslag krijgen. Dit beweert analist Ming-Chi Kuo in een nieuw rapport over wat hij verwacht dat op 10 september aangekondigd zal worden. Analisten en andere rapporten hebben in het verleden al vaker geclaimd dat de gouden iPhone 5S er aan komt, maar Kuo’s beweringen houden meer stand. In zijn eerdere rapporten zat hij namelijk vaak bij het rechte eind. Kuo voorspelde bijvoorbeeld als eerste dat Apple de iPod touch in meerdere kleuren zou uitbrengen.

Volgens Kuo heeft de iPhone 5S wel nog steeds een 8-megapixelcamera. Naast de nieuwe diafragma-optie zal de iPhone 5S volgens hem ook een speciale dubbele ledflitser krijgen. Die hebben we in eerdere gelekte foto’s al gezien. De camera-vernieuwingen moeten ervoor zorgen dat de iPhone 5S mooiere foto’s maakt in slechte lichtomstandigheden.

Kuo’s voorspelling over de iPhone 5S blijft verder onveranderd. Hij verwacht dat Apple een A7-processor zal gebruiken gebaseerd op ARMv8-architectuur, 1GB aan RAM en een homeknop met een vingerafdrukscanner.

De eerste geruchten over een vingerafdrukscanner in de iPhone 5S waren afkomstig van Kuo. Sindsdien hebben we deze bewering bij meerdere andere bronnen zien opduiken. In iOS 7 zit ook de code voor zo’n toevoeging, wat lijkt te bevestigen dat Apple in ieder geval naar de mogelijkheid heeft gekeken.

Hoewel Apple nog geen aankondiging heeft gemaakt, is het zeer waarschijnlijk dat er op 10 september een speciaal evenement wordt gehouden waarop de nieuwe iPhones worden gepresenteerd. Naast de nieuwe iPhone 5S wordt er ook een goedkopere, kleurige iPhone 5C verwacht.

Jimmy Lin iPhone 5CDe iPhone 5C dook vannacht vreemd genoeg ook op in foto’s van de Taiwanese celebrity Jimmy Lin. Hoewel hij enkel de achterkant toonde die we al in eerdere beelden zagen, leek deze iPhone ook een camera en een flitser te bevatten. Aan de zijkant zitten ook volumeknoppen. Het is een wat bijzondere foto om te zien, aangezien de kans klein lijkt dat Apple aan Lin vroegtijdig een iPhone 5C heeft gegeven van Apple om aan de wereld te laten zien. De kans bestaat dat hij eerder gelekte onderdelen heeft samengevoegd met oude iPhone-flitsers en -camera’s, om zo de iPhone 5C voor zijn foto samen te stellen. Nadat de eerste onderdelen voor het eerst opdoken bleek namelijk dat meerdere partijen hier ook toegang tot hadden.

De afbeelding bovenin dit artikel is een concept van Martin Hajek.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 augustus 2013, 7:37
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 5s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.