Britse journalisten uitgenodigd voor WWDC; toch nieuwe iPhone deze zomer? (update)

Britse journalisten hebben een uitnodiging voor het WWDC 2011 gekregen van het PR-team van Apple's iPhone. Het kan erop wijzen dat we nog in de zomer van 2011 een nieuwe iPhone gaan zien.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

WWDC 2011Apple’s iPhone PR-team is geselecteerde Britse journalisten aan het benaderen om ze naar de World Wide Developers Conference van 6 tot 10 juni in San Francisco te krijgen. Dat meldt ElectricPig vandaag. Het bericht doet de wenkbrauwen fronzen, omdat tot nu toe werd aangekondigd dat de WWDC dit jaar vooral een software-evenement zou betreffen. De specifieke uitnodiging zou kunnen betekenen dat er iets groters staat te gebeuren. Of het gaat nou gaat om een totaal nieuwe iPhone of een iPhone 4 die technisch geüpdatet is.

Volgens dezelfde site is de kans erg klein dat het gaat om een iPhone 5, omdat alle geruchten erop wijzen dat de productie daarvan pas vanaf de zomer begint. Als er een nieuwe iPhone komt, is het vermoedelijk een update van de iPhone 4. Veel genoemde geruchten zijn een achterkant van geborsteld metaal en de A5-processorchip die ook in de iPad 2 zit. Er zijn echter teveel geruchten om op te noemen.

Ook in voorgaande jaren werd een nieuwe iPhone op de WWDC uit de doeken gedaan. Het voelt misschien niet meer zo dankzij alle geruchten omtrent de volgende iPhone, maar de iPhone 4 werd pas vorig jaar juni aangekondigd. De iPhone 3GS was een jaar daarvoor aan de beurt en de iPhone 3G werd aangekondigd in juni 2008. De traditie lijkt erop te wijzen dat er hoe dan ook een nieuwe, of in ieder geval ververste iPhone bekend gemaakt zal worden.

En ander scenario is dat Apple extra aandacht vraagt voor het evenement vanwege de aandacht die is ontstaan rondom de nieuwste versie van Windows Phone 7. Die heet Mango en werd in april aangekondigd en positief ontvangen. Onderstaande video brengt de verschillende kwaliteiten van het mobiele besturingssysteem aan het voetlicht.

Update: Ook een Australische journalist werd uitgenodigd voor WWDC. De Australische technologiejournalist Charlie Brown tweette: “I think something big will be announced on June 6th in San Fran, by #Apple. I have just been invited to attend the event.” De betreffende journalist heeft echter zijn Twitter-bericht weer verwijderd.

Via AppAdvice

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 augustus 2014, 16:04
Categorieën Achtergrond, Round-up
Onderwerpen iPhone 4, iPhone 4s, wwdc 2014 uitgelicht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.