Apple iPhone SE in de auto

Apple: ‘Gemiddelde iPhone wordt 80 keer per dag ontgrendeld’

De gemiddelde iPhone wordt 80 keer per dag ontgrendeld, heeft Apple bekendgemaakt. Ook weten ze hoe vaak Touch ID wordt gebruikt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

De gemiddelde iPhone-gebruiker ontgrendelt zijn of haar iPhone 80 keer per dag. Daarbij wordt in 89% van de gevallen Touch ID gebruikt. De cijfers zijn afkomstig van Apple, dat vorige week vrijdag een conferentiegesprek gaf over encryptie.

Apple iPhone SE in de auto

80 keer per dag je iPhone ontgrendelen

Ben Bajarin, hoofd onderzoek bij analistenbedrijf Creative Strategies, was ook bij dat conferentiegesprek aanwezig. Hij had uit eigen onderzoek al achterhaald dat 85 procent van de iPhone-bezitters Touch ID gebruiken. Apple’s cijfer ligt daar vlakbij.

Tijdens het conferentiegesprek werd vooral gesproken over encryptie en het feit dat de security-medewerkers van Apple vooral bang zijn voor hackers. maar er komen nu op de valreep ook nog wat minder bekende feiten naar voren.

Bajarin merkt op, dat veel onderwerpen die werden besproken gewoon te vinden zijn in Apple’s Security White Paper (hier te lezen).

Hoe vaak gebruik jij je iPhone?

De cijfers laten zien dat veel mensen gebruik maken van Touch ID en dat is een goede zaak. Toch trok juist het andere cijfer vooral onze aandacht: 80 keer per dag je iPhone ontgrendelen is behoorlijk vaak. Het laat zien hoe verslaafd we zijn aan de iPhone en eigenlijk niet meer zonder kunnen. Als je 8 uur per dag bezig bent met slapen, douchen en andere activiteiten waarbij je je smartphone niet kunt gebruiken, dan betekent het dat je 5 keer per uur even op je iPhone kijkt. Eigenlijk ligt het werkelijke gebruikscijfer nog veel hoger, want je krijgt in de loop van de dag allerlei notificaties te zien, zonder dat je daarvoor het toestel ontgrendelt.

iPhone ontgrendelen per dag Gemiddelde iPhone-gebruik over een week

80 keer per dag is behoorlijk vaak

Als proef op de som heb ik in de app Instant (link) gekeken hoe vaak ik mijn iPhone ontgrendel. Dat valt gelukkig wel mee, met een gemiddelde van 31 keer in de afgelopen zes dagen. Op zaterdag, een dag dat ik niet achter mijn computer zat, haalde ik een ‘topscore’ van 52 keer ontgrendelen terwijl ik toch behoorlijk met mijn iPhone vergroeid ben. Misschien komt mijn lage score omdat ik apps als WhatsApp en Messenger niet zoveel gebruik en daarom niet steeds hoeft te ontgrendelen voor nieuwe berichtjes.

Hoe vaak ontgrendel jij je iPhone per dag, denk je?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 april 2016, 11:32
Categorie iDevices
Onderwerpen gebruikers, gebruikscijfers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.