De nieuwe 3G iPhone: antwoord op alle vragen

De 3G iPhone is aangekondigd door Apple. Wat zit erin, wat gaat 'ie kosten en welke varianten zijn er zoal verkrijgbaar? In dit artikel alle informatie die Apple heeft bekendgemaakt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 3G NederlandApple heeft zojuist op WWDC de nieuwe iPhone aangekondigd. Wat kunnen we verwachten? De iPhone komt beschikbaar in 70 landen wereldwijd, waarbij de uitrol enkele maanden in beslag zal nemen. Er zijn 22 landen die al op 11 juli krijgen, waaronder Nederland en België. Steve Jobs beloofde dat de 8GB iPhone niet duurder zal zijn dan het equivalent van 199 dollar, omgerekend dus 130 euro.

De iPhone is verkrijgbaar in drie varianten: een 8GB-model (alleen zwart) en een 16GB-model (keuze uit wit en zwart). Er is NIET gesproken over een camera voor videogesprekken aan de voorzijde. Ook is er GEEN betere camera en komt er voorlopig ook GEEN 32GB-versie. Wel is de nieuwe iPhone voorzien van de nieuwe firmware 2.0, dat begin juli ook gratis beschikbaar wordt gesteld aan bestaande iPhone-bezitters. iPod touch-gebruikers moeten er $9,95 voor betalen.

Welke mobiele operator de iPhone in Nederland gaat verkopen, is officieel nog niet bekend gemaakt. Vanavond was er via Reuters het gerucht dat twee anonieme bronnen hebben bevestigd dat het T-Mobile wordt, maar officieel is er nog niets aangekondigd. Applicaties installeren kan straks via de App Store. Als de applicatie kleiner is dan 10MB kun je het via het 3G-netwerk downloaden, anders moet je het via iTunes of Wi-Fi doen. De App Store komt beschikbaar in 62 landen, dus België en Nederland zijn daar zeker bij.

Mensen die niet beschikken over Exchange kunnen gebruikmaken van MobileMe, de vervanger van .Mac. Je kunt daarmee draadloos je adressen, afspraken en e-mail synchroniseren en je hebt ook de beschikking over push-functies. Alles wat je op de desktop invoert verschijnt ca. 10 seconden later ook op je iPhone, dus alle gegevens zijn altijd bijgewerkt.

De iPhone had vijf uitdagingen die volgens Apple nu allemaal zijn ingelost: 3G-ondersteuning is geregeld, ondersteuning voor applicaties van derden zit erin, ondersteuning voor zakelijke gebruikers, meer landen en een betaalbaarder prijs. Nog niet genoemd is de GPS-ondersteuning. De iPhone houdt de locatiebepaling via GSM-masten (driehoeksmeting) en Wi-Fi-toegangspunten (via Skyhook), maar krijgt straks ook een heuse GPS-ontvanger. Navigatiesoftware is nog niet aangekondigd, maar je kunt straks wel in Google Maps je locatie live volgen op de kaart. Een knipperend stipje geeft aan waar je je bevindt.

En wanneer komt ‘ie nu in Nederland? Dat is nog even afwachten. T-Mobile heeft zelf nog niets gezegd, maar het staat wel op de Apple-website.

Hieronder de nieuwe advertentie:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 april 2009, 19:10
Categorieën iDevices, Providers
Onderwerpen 3G, aankondiging, firmware, introductie, iPhone 3G, t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.