Nuon introduceert Smart Lighting-lampen met iPhone-app

Nuon heeft Nuon Smart Lighting aangekondigd, een serie energiezuinige ledlampen die je met een iPhone-app kunt bedienen, dimmen en via een timer kunt in- en uitschakelen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Smart lighting pakketNuon heeft vandaag slimme en energiezuinige Smart Lighting-ledlampen aangekondigd, die je via een iPhone- app kunt bedienen. Een pakket met twee lampen en een hub kost €129 en een losse lamp kost €29. Dat is op het eerste gezicht goedkoper dan de Philips Hue-lampen, maar er is wel een verschil. Je kunt met deze Nuon-lampen geen kleurpatronen instellen. Wat je wél kunt doen is gedetailleerd het energieverbruik volgen.

Je zult daarvoor wel een abonnement van €2,95 per maand erbij moeten afsluiten. Het abonnement is nodig om de lampen te kunnen bedienen, te dimmen en de timer in te stellen. Ook kun je de verbruiksgegevens van de lampen inzien en vergelijken met andere dagen, weken, maanden en jaren. Het verbruik zal trouwens minimaal zijn, want de 7,5 Watt ledlampen zijn stukken zuiniger dan een gewone gloeilamp. Nuon heeft het Smart Lighting-pakket in samenwerking met halfgeleiderfabrikant NXP ontwikkeld.

Je bedient de lampen op afstand via een iOS- of Android-app. Extra stekkers of fysieke dimmers zijn niet nodig om de lampen te kunnen dimmen of automatisch te laten aan- en uitschakelen. Volgens Nuon zijn de lampen ook bruikbaar voor de tuinverlichting, zodat je daar geen omkijken naar hebt en de lampen met de timer automatisch kan laten inschakelen rond zonsondergang. Smart Lighting is onderdeel van het pakket Nuon E-manager, dat de energieleverancier in 2011 introduceerde.

Nuon Smart Lighting lampen

Je kunt Smart Lighting los gebruiken of combineren met andere E-manager-pakketten. Je kunt het Smart Lighting-pakket uitbreiden tot meer dan 500 lampen. Dat lijkt misschien absurd veel, maar bijvoorbeeld in een horecagelegenheid met veel lampen kan het handig zijn om alles vanaf één centraal punt te bedienen.

Meer info: Smart Lighting-ledlampen

Nuon Smart Lighting 2

Dit artikel bevat een affiliatelink. Als je via deze link bestelt steun je daarmee iCulture, waarvoor we je alvast enorm willen bedanken. We worden niet gesponsord door de genoemde bedrijven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 april 2013, 19:49
Categorie Accessoires
Onderwerpen lamp, verlichting

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.