Pas op voor onverwachte roamingkosten op je iPad 3G

Bij een iPad 3G krijg je geen sms'je als waarschuwing dat je de grens overgaat. Daarom is het oppassen met roamingkosten.

data-roamingAls je naar het buitenland gaat, krijg je op je telefoon vaak een sms’je. Je wordt welkom geheten door de operator en krijgt meteen te zien hoeveel bellen en internetten kost. Zo weet je meteen dat je even moet controleren of roaming is uitgeschakeld, om te voorkomen dat je met hoge kosten komt te zitten. Wat weinig mensen zich realiseren, is dat je op de iPad 3G helemaal niet zo’n sms’je krijgt. Bij de iPad heb je weliswaar een simkaart met dataverbinding, maar als je een speciaal data-abonnement voor de iPad hebt afgesloten, zit daar geen mogelijkheid op om te bellen en te sms’en. Het berichtje met de waarschuwing en de exacte tarieven mis je daardoor ook.

maritiem tariefTipgever Bo zag de hiernaast getoonde sms op de boot, waar je aan de veel hogere maritieme tarieven vastzit. Toch lijkt er niet meteen een man overboord, want alle Nederlandse operators doen mee aan een nieuwe maatregel, waarbij de kosten voor roaming worden beperkt. Bij de meeste operators ben je maximaal rond de 50 euro per maand kwijt (exacte uitleg vind je in dit artikel). Pas wanneer je expliciet toestemming geeft dat je meer data wilt gebruiken, loopt de teller door. Een rekening van honderden euro’s heb je daardoor zelf in de hand.

Je kunt de roaming gemakkelijk uitschakelen via de instellingen van je iPad 3G: Instellingen > Netwerk > Dataroaming.

Tipgever: Bo

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 augustus 2010, 23:17
Categorie iOS
Onderwerpen ipad 3, roaming

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.