Bluetooth ZX Spectrum: draadloos toetsenbord voor klassieke games op iPad

De Bluetooth ZX Spectrum is een draadloos iPad-toetsenbord speciaal voor klassieke ZX Spectrum games.

Bluetooth ZX SpectrumDe App Store staat tjokvol met klassieke games origineel ontworpen voor de ZX Spectrum, maar deze ports spelen vaak toch net wat anders. Het originele computersysteem uit de jaren ’80 had immers een plastic toetsenbord met rubberen knoppen die je moest gebruiken bij het spelen van je games – iets totaal anders dan de virtuele knoppen van iOS. Anno 2013 zullen deze toetsen lang niet altijd ideaal aanvoelen, maar de nostalgische gamers onder ons kunnen op Kickstarter geld investeren in de Bluetooth ZX Spectrum. Dit draadloze Bluetooth-toetsenbord is een kopie van het originele keyboard en moet werken met alle grote Spectrum-games in de App Store.

De Bluetooth ZX Spectrum bevindt zich op het moment nog in een vroege prototypefase. De makers hebben alvast een iPad naast een originele ZX Spectrum gefotografeerd om een idee te geven van hoe het toetsenbord er uit zal komen te zien, maar de eerste versie heeft met zijn grotere knoppen een compleet ander uiterlijk. Dit prototype werkt al volledig, maar lijkt nu nog te verbinden via een USB-kabel. Zoals de naam al doet vermoeden zal het uiteindelijke project een draadloze Bluetooth-verbinding leggen.

Bluetooth ZX Spectrum prototype

In eerste instantie wordt de iPad gebruikt als voorbeeld voor de Bluetooth ZX Spectrum. De makers vertellen dat je via AirPlay deze iPad ook met een Apple TV kunt verbinden, zodat de gespeelde game ook op een televisie wordt getoond en met het toetsenbord wordt gespeeld. De makers van het toetsenbord geven al langere tijd ZX Spectrum-games in de App Store, waardoor ondersteuning hiervoor vrij snel kan worden uitgerold.

Een donatie van 100 pond plus 10 pond verzendkosten (in totaal ongeveer 131 euro) verzekert je van een Bluetooth ZX Spectrum, mits de makers 60.000 pond weten in te zamelen. Daar hebben ze nog tot 31 januari 2014 de tijd voor.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 december 2013, 10:16
Categorie Accessoires
Onderwerp kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.