iCulture Weekend: controverse iOS 7-jailbreak, datacenter in Groningen en app-updates

In iCulture Weekend: controverse over de iOS 7-jailbreak, Apple heeft oogje op Groningen en sluit megadeal met China Mobile.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

ios-7-taigHet was een bewogen weekend wat iPhone-nieuws betreft. Onverwacht kwam de eerste untethered jailbreak uit, die meteen de nodige controverse veroorzaakte: een Chinees bedrijf zou grof geld betaald hebben voor haar eigen Taig-appstore. Apple wil een datacenter in Groningen bouwen en heeft er door de verkoopdeal met China Mobile 760 miljoen potentiële klanten bij. Verder nog de nodige updates voor apps, zoals Snapchat, Flipagram en Google Play Music.

Controverse rondom eerste untethered jailbreak voor iOS 7

evasi0n-250We hebben er lang op moeten wachten, maar dit weekend was het dan ineens zover: geheel onverwacht introduceerde evad0rs de eerste untethered jailbreak voor iOS 7, die overigens nog wel de nodige kinderziektes heeft. Niet lang daarna ontstond er controverse rondom de installatie van de Chinese App Store Taig, een alternatief voor Cydia die alleen getoond wordt aan Chinese jailbreakers. Het verhaal ging dat team evad0rs deze appwinkel voor een groot geldbedrag met de jailbreak had gebundeld. Een Chinees bedrijf zou hiervoor zo’n 1 miljoen dollar aan het team hebben betaald. Verder bleek dat deze app ook nog eens vol stond met illegale software. Team evad0rs kwam niet lang daarna met een reactie waarin het alle beschuldigingen van de hand wijst. Inmiddels is de alternatieve appwinkel op afstand wel onklaar gemaakt.

Meer lezen: evasi0n 7: jailbreak iPhone, iPod touch, iPad en iPad mini op iOS 7
Bekijk ook: Dossier: Handleiding jailbreak voor iOS 7.

Meer nieuws dit weekend:

Snapchat voor iPhone laat je eenmaal per dag berichten opnieuw bekijken.

SnapchatOp de valreep voor de sluiting van iTunes Connect verschenen er toch nog de nodige updates in de App Store. De populaire foto-app Snapchat is daar een van. De app maakt het nu mogelijk om een bericht nogmaals af te spelen, eenmaal per dag. Verder kun je nu door fotofilters bladeren en deze toepassen op je foto’s. Ook nieuw: een frontflitser, je beste vrienden bovenaan de lijst en extra opties voor tekstopschriften op foto’s.

Meer lezen: Snapchat voor iPhone laat berichten opnieuw bekijken.

Meer apps dit weekend:

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.