Bixi voor de iPhone.

Bixi laat je je iPhone en iPad bedienen met handbewegingen

Bixi is een klein accessoire dat je moet bedienen met handbewegingen. De Bixi koppel je via Bluetooth aan je iPhone of iPad, waardoor je zo je muziek, lampen en andere apps kunt gebruiken.

Bixi voor de iPhone.
Je kunt je iPhone of iPad deels zonder handen bedienen dankzij Hé, Siri, maar lang niet alle functies zijn handsfree te gebruiken. Je kunt een wekker instellen, herinnering aanmaken, een agenda-afspraak inplannen of een bericht beantwoorden, maar soms wil je misschien meer met je iPhone of iPad doen zonder het touchscreen te gebruiken. Het apparaatje Bixi maakt dat mogelijk, omdat je dankzij handbewegingen door je toestel kunt navigeren, apps kunt gebruiken en je muziek harder of zachter zetten.

Bixi gebruikt handbewegingen voor iPhone-bediening

De Bixi werkt met de standaard Muziek-app, maar ook met Safari, GoPro en je Philips Hue- of Lifx-lampen. In totaal herkent de Bixi zes handbewegingen om apparaten te bedienen: dubbele aanraking, omhoog zwaaien, naar beneden zwaaien, omhoog en omlaag bewegen, naar links zwaaien en naar rechts zwaaien. Het omhoog en omlaag bewegen van je hand gebruik je bijvoorbeeld om het geluid harder te zetten of de helderheid van je lampen te verhogen, terwijl je met een veegbeweging naar rechts het volgende nummer afspeelt of de kleur van je lamp wijzigt. Daarnaast kun je ook met draaibewegingen alle gekoppelde apparaten aan- of uitzetten. Daarnaast kun je ook je Sonos-speaker of Apple TV ermee bedienen.

Bixi werkt via een Bluetooth-verbinding en de Bixi-app met je iPhone of iPad. Handbewegingen kan hij herkennen tot een afstand van 25 centimeter en een hoek van 35 graden. Hierdoor geeft de Bixi je enige bewegingsvrijheid, waardoor je dus niet al te dichtbij het apparaatje moet zijn om hem te kunnen gebruiken. De Bixi lijkt eigenlijk in veel opzichten op de Nuimo van Senic, die ook handbewegingen ondersteunt. In onze review van deze Nuimo lees je onze ervaringen met dit accessoire.

Handbewegingen in Bixi.

De makers van Bixi zoeken naar support via Kickstarter, maar er is inmiddels als voldoende geld opgehaald om het accessoire te produceren. De Bixi is nu nog verkrijgbaar vanaf $69 en wordt in maart 2017 geleverd. Je kunt er ook twee of drie kopen voor respectievelijk $119 en $189. Het Kickstarterproject loopt nog 37 dagen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 oktober 2016, 15:39
Categorie Accessoires
Onderwerpen domotica, kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.