Apple stopt in Hongkong al na 2 minuten met iPad mini-voorverkoop

Apple is in Hongkong al na twee minuten gestopt met de verkoop van de iPad mini. Het zou te maken hebben met scalpers, die met geautomatiseerde scripts alle exemplaren hebben gekocht.

apple store hongkongIn diverse landen ging de iPad mini vanochtend in de voorverkoop. Terwijl we in Nederland mopperden dat de levertijd meteen op twee weken stond, was er een regio waar de kopers nog slechter af waren. In Hongkong was de iPad mini al binnen 2 minuten totaal uitverkocht. Bestellen is niet meer mogelijk. Hoe dat kan? Het Chinese blog MIC Gadget denkt dat het komt door scalpers, die met automatische scripts alle exemplaren hebben gekocht door binnen een paar seconden duizenden bestellingen te plaatsen. Een andere optie is dat Apple de bestelmogelijkheid maar twee minuten open heeft gezet, om de scalpers om de tuin te leiden.

Maar als dat zo is, werden ook de normale kopers erdoor getroffen. Scalpers zijn handelaren die nieuwe producten in grote aantallen opkopen om ze vervolgens voor veel geld weer te verkopen. Apple Stores in de VS hadden lange tijd last van de handelaren, maar nu de iPad mini ook meteen in Hongkong verkocht zal worden verschuift het probleem zich.

De gewone kopers zijn ondertussen gefrustreerd en klagen over de irritante marketingstrategie van Apple. In Hongkong heeft Apple een loterijsysteem voor reserveringen ingevoerd, maar dat gaat pas vanaf 2 november van start. Door het reserveringssysteem is het extreem moeilijk geworden om een reservering te maken. Het systeem werd al bij de iPhone 4S ingevoerd, om opstootjes bij de Apple Stores te voorkomen. Handelaren die de Apple-producten in Hongkong inslaan verkopen ze op het vasteland van China. Een 16GB iPhone 5 levert er tussen de $1000 en $1500 op.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2012, 14:22
Categorie Providers
Onderwerp ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.