Apple vraagt handelsmerk ‘iPad mini’ aan in Europa

Apple heeft het handelsmerk 'iPad mini' aangevraagd in Europa. Dit deden ze pas op de dag van aankondiging.

iPad miniApple heeft het handelsmerk voor de naam ‘iPad mini’ in Europa aangevraagd. De aanvraag zou op 23 oktober 2012 zijn ingediend bij Europese handelsmerkbureau en is op 25 oktober openbaar gemaakt. Het is interessant dat Apple op 23 oktober pas de aanvraag deed: dit is dezelfde dag waarop de iPad mini werd aangekondigd. Door het handelsmerk pas op de dag van introductie bij het bureau in te dienen, was het onwaarschijnlijk dat de naam zou uitlekken voor het Apple-evenement.

De aanvraag van het handelsmerk is deels een formaliteit, om ervoor te zorgen dat niemand anders de merknaam zomaar kan gebruiken. Het is wel interessant om te zien hoe het handelsmerk precies wordt ingedekt: zo wijst Patently Apple er op dat Apple de naam kan gebruiken voor bijvoorbeeld een brandblusser, sokkenwarmer en een broedmachine voor eieren.

Eerder dit jaar bleek het belang van handelsmerken voor Apple groot te zijn. Een rechtszaak met het Chinese Proview over het handelsmerk ‘iPad’ leidde ertoe dat Apple 60 miljoen dollar moest betalen bij een schikking. Proview zei het handelsmerk in handen te hebben voor een computer die ze veel eerder hadden uitgebracht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2012, 13:55
Categorie Apple
Onderwerpen handelsmerk, ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.