Apple reageert met speciale adviespagina op elektrocutie met iPhone-laders

Naar aanleiding van vermeende elektrocuties door iPhones heeft Apple op de officiële Chinese website uitleg gegeven over hoe je officiële laders herkent.
Richard Borgman - · Laatst bijgewerkt:

iPhone lader ChinaApple heeft op de Chinese Apple-site uitleg gepubliceerd welke laders officieel door het bedrijf worden verkocht. Apple speelt hiermee in op het rumoer dat is ontstaan door twee elektrocuties door iPhone-laders. Onlangs kwam een Chinese vrouw om het leven toen zij haar iPhone 5 wilde beantwoorden terwijl deze werd opgeladen. Volgens haar familie was de gebrekkige apparatuur van Apple de boosdoener. Later viel er nog dodelijk ongeval te betreuren, ditmaal met een iPhone 4. Het vermoeden bestond in beide gevallen dat er gebruik was gemaakt van goedkope namaakopladers.

Op de website staat uitgelegd hoe je officiële laders van Apple zelf kunt herkennen. Door de grote hoeveelheid namaakartikelen is het in China voor veel consumenten onduidelijk wanneer het om een officieel product gaat of om een nagemaakt product. Apple meldt op hun speciale pagina zelf niets over laders die volgens het speciale MFI-programma (Made for iPhone/iPad/iPod) zijn gemaakt, maar aangenomen mag worden dat die in verband met de strenge controle door Apple veilig gebruikt kunnen worden.

Als je de tekst op de website vertaalt, vertelt Apple dat het de veiligheid van de gebruiker voorop stelt en dat alle producten onderworpen zijn aan strenge veiligheidseisen. Met het overzicht wil Apple duidelijk maken aan welke eigenschappen je officiële laders kunt herkennen. Het gaat om de laders voor de iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPad mini, iPad 2 en iPad 3e generatie.

Apple China homepage

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2013, 14:29
Categorie Apple
Onderwerp opladen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.