Lexus RX 450h

Apple werkt met Hertz aan zelfrijdende auto’s

Apple gaat samenwerken met Hertz om zelfrijdende auto's te testen op de openbare weg. Beleggers hopen dat er een diepgaandere samenwerking achter zit.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft een nieuwe partner erbij. Ze gaan samenwerken met Hertz, de bekende autoverhuurder. Dat blijkt uit documenten die werden vrijgegeven door de Californische dienst voor het wegverkeer, het Department of Motor Vehicles. Daaruit blijkt dat Apple auto’s huurt van Hertz om ze als zelfrijdende auto’s te gaan testen.

Lexus RX 450h

Update 27 juni: Apple heeft aangegeven dat ze geen partnership met Hertz hebben. Ze leasen slechts 6 auto’s, terwijl het bij de samenwerking van Alphabet met Avis om maar liefst om 600 auto’s gaat.

Apple en Hertz testen zelfrijdende auto’s

Apple heeft een aantal Lexus RX450h SUV’s gehuurd waarmee ze de test uitvoeren. Het zijn auto’s met een opvallende snuit, waarbij het beheer van de voertuigen wordt gedaan door Hertz’ dochterbedrijf Donlen. Afgelopen april kreeg Apple toestemming om in Californië met drie zelfrijdende auto’s de weg op te gaan en daarbij dook de naam Donlen ook al op.

Lexus RX-450h SUV

Kort daarna doken de eerste beelden van de auto’s op. Beleggers denken dat er misschien wel een vergaandere samenwerking tussen Apple en Hertz aan zit te komen. De beurskoers van het autoverhuurbedrijf ging maar liefst 15% omhoog nadat de samenwerking bekend werd.

Apple’s grote concurrent Alphabet heeft toevallig net een samenwerking met Avis Budget aangekondigd, een andere bekende autoverhuurder. Zij gaan de weg op met een aantal Chrysler Pacifica minibusjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juni 2017, 11:15
Categorie Diensten
Onderwerp auto

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.