‘Apple heeft drie stylus-prototypes voor iPad getest’

Apple denkt al jaren na over een stylus voor de iPad: in de afgelopen vier jaar zouden er maar liefst drie totaal verschillende prototypes zijn getest.

iPen Martin Hajek 2Apple heeft drie prototypes voor een iPad-stylus getest. Dit vertelt een voormalig Apple-engineer in een gesprek met Business Insider. In de afgelopen vier jaar heeft Apple deze drie pennen uitbundig getest, om te zien of een iPad met stylus een goed idee is. Het zou gaan om “drie verschillende ideeën voor een stylus”.


Er is verder weinig bekend over de stylus-prototypes van Apple. De bron weet zeker dat ze binnen Apple werden getest, maar hij heeft ze nog nooit zelf gezien. Slechts een handjevol Apple-werknemers mocht meewerken aan de iPad-pennen. Een team binnen Apple zou ook hebben gewerkt aan een grotere iPad, maar dit project werd zonder verdere uitleg aan een onbekende groep doorgegeven.

De beweringen sluiten maar al te goed aan op recente geruchten. We horen al langere tijd over een grotere iPad Pro, speciaal gemaakt voor de zakelijke markt. Deze iPad heeft volgens sommige bronnen een stylus, zoals hierboven ook wordt genoemd. Daar denkt Apple dus kennelijk al langere tijd over na: de stylus kreeg in de afgelopen vier jaar immers drie compleet andere revisies, die allemaal net wat anders werkten. Dit betekent dat Apple hier in 2011 al mee bezig was – het jaar waarin de iPad 2 verscheen.

Hoewel de bron in kwestie niet weet hoe deze iPad-stylus precies zou werken, hebben we genoeg hints voorbij zien komen naar de techniek in deze iPad-pen. Volgens een recent patent denkt Apple bijvoorbeeld na over een stylus met haptische feedback, die gebruik zou maken van Apple’s nieuwe Taptic Engine.

Informatie

Laatst bijgewerkt
7 augustus 2015 om 15:30
Onderwerp
Categorie
Geruchten

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.