Apple betaalt 7 ton per jaar aan beveiliging Tim Cook

Hoeveel kost het om Tim Cook veilig te houden? Maar liefst 7 ton per jaar, blijkt uit data van de Amerikaanse SEC. In een document worden de algemene kosten voor Tim Cook beschreven.

Tim Cook Apple StoreHoeveel kost het om Apple’s belangrijkste topman veilig te houden? Maar liefst 700.000 dollar per jaar. Dit blijkt uit documenten van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), ontdekt door Patently Apple. Dat geld wordt waarschijnlijk besteed aan bodyguards, beveiligingsapparatuur en andere middelen om Cook op ieder moment te beschermen. Toch zien we tijdens openbare optredens zelden dat Cook wordt omringd door breedgeschouderde bodyguards met ‘oortjes’.


In het document staan alle extra kosten voor Tim Cook beschreven. Apple zou om precies te zijn 699.133 dollar per jaar betalen voor de beveiliging van Tim Cook. Apple was afgelopen jaar het volgende kwijt aan Tim Cook, nog even afgezien van zijn salaris:

  • 15.600 dollar voor een pensioenplan;
  • 2.520 dollar aan levensverzekering;
  • 56.923 dollar aan vakantiegeld;
  • 699.133 dollar aan beveiliging.

Het bedrag voor Tim Cook’s beveiliging lijkt misschien hoog, maar valt in het niet in vergelijking met sommige andere techbazen. Amazon betaalde in 2013 bijvoorbeeld 1,6 miljoen dollar voor de beveiliging van CEO Jeff Bezos. Voor Oracle-CEO werd op een bepaald punt 1,5 miljoen dollar per jaar betaald.

Informatie

Laatst bijgewerkt
7 augustus 2015 om 14:36
Onderwerp
Categorie
Apple

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.