Apple brengt iOS 6.1 uit voor iPad 2 en nieuwere modellen

Apple heeft iOS 6.1 uitgebracht voor iPad 2, iPad 3 en iPad 4. iOS 6.1 bevat verbeterde ondersteuning voor LTE, enkele handige functies voor iTunes Match en bioscoopkaartjes bestellen via Siri.

ios 6.1 betaApple had vanavond geen slechtere timing kunnen kiezen: vlak nadat koningin Beatrix haar aftreden bekendmaakte, startte de uitrol van iOS 6.1. De update biedt relatief weinig verbeteringen, maar bevat vooral technische tweaks. Voor eindgebruikers is ondersteuning voor meer LTE/4G-netwerken en verbeterde functionaliteit van iTunes Match het belangrijkste. Ook kun je voortaan via Siri bioscoopkaartjes bestellen, maar dat werkt voorlopig alleen in de VS. De afgelopen weken werden vijf betaversies van iOS 6.1 beschikbaar gesteld aan ontwikkelaars.

Ontwikkelaars meldden eerder al dat er qua functionaliteit weinig nieuws in iOS 6.1 te vinden was. Voor jailbreakers is er meteen goed nieuws, want de bekende jailbreak-ontwikkelaars hebben al aangekondigd dat ze een jailbreak voor iOS 6.1 hebben klaarliggen.

In de betaversies van iOS 6.1 werden de volgende zichtbare verbeteringen aangetroffen:

  • Andere weergave van muziekknoppen op het ontgrendelscherm
  • Duidelijker linkje om klachten in te sturen via Apple Maps
  • Tutorial met uitleg hoe Passbook werkt
  • Bioscoopkaartjes bestellen via Siri (alleen VS)
  • Mogelijkheid om individuele nummers uit iTunes Match te downloaden
  • Verbeterde beveiligingsstappen voor iCloud bij het instellen van een nieuwe iPhone

Het is onduidelijk of de batterijduur in iOS 6.1 is verbeterd. Sommige eindgebruikers die iOS 6.1 beta 5 hebben geïnstalleerd zeggen van wel, terwijl ontwikkelaars vanaf de eerste betaversies juist zeggen dat de batterijduur onveranderd is gebleven. Zoals meestal met de batterijduur is het van individuele factoren afhankelijk.

Hieronder zie je de oude weergave (links) en de compactere nieuwe weergave (rechts) van de muziekknoppen op het lockscreen:

music-controls-ios6

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 januari 2013, 19:17
Categorie iOS
Onderwerp ios 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.