iculture-app-gemist
App Gemist

App Gemist: Kinderbijbel, RTV Noord, NUsport, LinkedIn en meer

Elke week behandelt iPadclub.nl de beste, leukste en mooiste nieuwe apps voor de iPad van Apple. Deze zaterdag blikken we terug op de nieuwe app van het sociale netwerk LinkedIn, een bijbel voor kleintjes en NUsport.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

kinderbijbelElke week passeert een groot aantal nieuwe iPad-apps de App Store-revue en iPadclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een applicatie over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week onder andere uitgebreid sportnieuws in de app NUsport, is LinkedIn geschikt gemaakt voor de iPad en ontvangt de Kinderbijbel lofzang van onze reageerders.

AG Encyclopedia Britannica iPadEncyclopaedia Britannica – Het is nog maar een paar dagen geleden dat de makers van de vermaarde Encyclopaedia Britannica aankondigden, dat er geen nieuwe papieren versie meer zou verschijnen. Nu is er een alternatief dat nog geen 700 gram weegt: een app die je op de iPad kunt installeren. Digitaal was de encyclopedie al te raadplegen, via een betaalde website. Voor de iPad-app zal ook betaald moeten worden: 2 dollar per maand of 24 dollar per jaar. Dat is een flinke korting ten opzichte van de normale webtoegang (70 dollar per jaar) en een gigantische besparing ten opzichte van de gedrukte versie, die 1.400 dollar kost.
Downloaden: Encyclopaedia Britannica (gratis)

AG Iris App iPadIris App – Er is nog geen officiële Instagram-app voor de iPad, maar gelukkig is er keuze genoeg uit alternatieven zoals InstaPad. Sinds kort is er weer een nieuwe kanshebber: Iris, een app die wordt geroemd vanwege het mooie uiterlijk. Na het inloggen met je Instagram-account kom je op de hoofdpagina met foto’s van jezelf en vrienden. Je bladert in landschapsweergave door de foto’s, waarbij je kunt wisselen tussen de normale fotostroom en de meest populaire foto’s. Ook heb je toegang tot je profielinfo en is er een zoekfunctie.
Downloaden: Iris App (gratis)

AG Kinderbijbel iPadKinderbijbel – De ‘Bijbel voor kleintjes’ is een interactieve app met 20 bijbelverhalen. Bij elk verhaal kun je figuurtjes in beweging brengen en geluiden produceren door ze aan te raken. Alle verhalen zijn ingesproken door de Nederlandse zangeres Elise Mannah en de verhalen zijn kleurrijk geïllustreerd door Gill Guile. Als universele app is deze Kinderbijbel zowel op de iPhone als de iPad te gebruiken.
Downloaden: Kinderbijbel (gratis)

AG RTV Noord iPadRTV Noord – Als eerste van de Nederlandse regionale omroepen in een gezamenlijk project van de omroepen en ontwikkelaar Peperzaken, heeft RTV Noord haar eigen iPad-app uitgebracht. In de loop van de komende weken verschijnen eveneens eigen iPad-apps van Omrop Fryslân, RTV Drenthe, RTV Oost, RTV West, RTV Rijnmond, RTV Noord-Holland, RTV Utrecht, Omroep Gelderland, Omroep Brabant, Omroep Zeeland en L1. De toepassingen zijn in de basis hetzelfde. RTV Noord is nu al te downloaden. Het is niet de eerste iPad-app van een regionale omroep: die eer viel Omroep Flevoland ten deel.
Downloaden: RTV Noord (gratis)

AG Greetz iPad iPhone iPod touchGreetz – Het Nederlandse initiatief Greetz, waarmee je eenvoudig een kaartje kan versturen vanaf de iPhone of het internet, is nu ook verkrijgbaar op de iPad. De webwinkel is volledig geoptimaliseerd voor het scherm van Apple’s tablet, maar is dezelfde app als degene die je voor de iPhone downloadt. Met de applicatie kan je kiezen uit duizenden kaartenontwerpen en je eigen kaart maken. Greetz werd onlangs nog uitgeroepen tot beste Mobiele Winkel van 2012.
Downloaden: Greetz (gratis)

AG Skydrive iPad iPhone iPod touchMicrosoft SkyDrive – Microsoft heeft een update uitgebracht voor de SkyDrive-app, de app waarmee je je online opslagruimte bij SkyDrive kunt beheren. De app is vanaf nu ook geschikt voor de iPad, inclusief de nieuwe iPad met retinascherm. Met SkyDrive voor iOS kun je je bestanden op afstand benaderen, beheren en delen met anderen. Je kunt ook foto’s en video’s vanaf je iPhone of iPad uploaden naar SkyDrive. Wat Microsoft echter niet vermeldt, is dat de opslagcapaciteit die je bij SkyDrive krijgt is verlaagd van 25GB naar 7GB.
Downloaden: Microsoft SkyDrive (gratis)

AG Mashup iPad iPhone iPod touchMashup – In de App Store zijn inmiddels heel veel iPad-apps te vinden om mee te DJ’en. Ze werken vaak prima, maar hebben bijna allemaal hetzelfde grote nadeel: er is geen mogelijkheid tot voorafluistering. Om mooi te mixen moet je de volgende plaat alvast kunnen beluisteren en strak zetten. Dat kan wel met de nieuwe DJ-app Mashup, tenminste als je naast je iPad ook een iPhone of iPod touch hebt.
Downloaden: Mashup (€31,99)

AG Zimmo.be HD iPadZimmo.be HD – Wat Funda is voor Nederland, dat is Zimmo.be ongeveer voor België. Het is een gigantische database van vastgoed die zijn informatie aggregeert van meer dan 3000 websites. In de app vind je koop- en huurhuizen, appartementen, grond, garages en bedrijfsvastgoed afkomstig van zowel vastgoedmakelaars, particulieren als notarissen. Met een handige zoekfunctie zie je meteen welke gebouwen om je heen in de markt zijn gezet.
Downloaden: Zimmo.be HD (€1,59)

AG NUsport iPad iPhone iPod touchNUsport – De grote sporttak van de nieuwswebsite NU.nl heeft een eigen applicatie voor de iPad uitgebracht. Een update van de iPhone-app zorgt ervoor dat de toepassing nu ook is geoptimaliseerd voor het grote Apple-touchscreen. De applicatie waarin je het laatste nieuws leest over voetbal, schaatsen, autosport, tennis, wielrennen, hockey en andere sporten, is meteen ook voorbereid op het Retina-beeldscherm van de iPad derde generatie.
Downloaden: NUsport (gratis)

AG LinkedIn iPad iPhone iPod touchLinkedIn – De gratis iOS-app van LinkedIn heeft een update gekregen, waardoor de app universeel is geworden en rekening houdt met het retinascherm van de nieuwe iPad. Sinds 2008 bestaat de iPhone-versie van de app, die inmiddels bij versie 5.0 is aanbeland. LinkedIn toont bij het opstarten op de iPad drie opties: All Updates, You en Inbox. Ga je naar je eigen profiel, dan kun je zien wie als laatste jouw profiel heeft bekeken en welke mensen mogelijk interessant voor je kunnen zijn.
Downloaden: LinkedIn (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 20:34
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.