Apple overwoog ooit iPhone met hardware-toetsenbordje

Apple zou hebben overwogen om een iPhone met toetsenbord uit te brengen. Dat zegt Tony Fadell, die jarenlang bij Apple verantwoordelijk was voor de iPods en iPhones.

Nuu-MiniKey-iPhone4Tony Fadell, voormalig topman bij Apple, zegt dat er serieus is overwogen om een iPhone met hardware-toetsenbordje uit te brengen. Fadell wordt gezien als de ‘vader van de iPod’ en was jarenlang verantwoordelijk voor de iPod-divisie van Apple. Ook was hij tot de iPhone 3GS betrokken bij de ontwikkeling van de iPhone. In feite waren er drie opties waaruit Apple kon kiezen, waaronder een iPod met ingebouwde telefoon. Een toestel met hardware-toetsenbordje was haalbaar, maar niet de meest elegante oplossing. Pas later besloot Apple om een toestel uit te brengen dat volledig via het touchscreen te bedienen was.

Fadell geloofde vanaf het begin in een virtueel toetsenbord en wilde liever wachten tot bediening via een schermtoetsenbordje goed werkte. Fadell was betrokken bij maar liefst 18 iPod-varianten die in de loop der jaren op de markt zijn gekomen. Tegenwoordig houdt Fadell zich bezig met zijn eigen bedrijf Nest, waar een design-thermostaat met smartphonebediening wordt ontwikkeld. Hij ondervindt daarmee aan den lijve de gevolgen van het patentensysteem in de VS, waar Apple ook regelmatig mee te maken heeft. Concurrent Honeywell heeft Nest aangeklaagd omdat ze vinden dat zij de ronde thermostaat hebben uitgevonden.

Het accessoire op de foto hierboven is een Nuu MiniKey-toetsenbordhoes voor iPhone 4 en 4S.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 april 2012, 10:42
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.