Brydge: Bluetooth toetsenbord maakt van je iPad een Macbook

Het Bluetooth-toetsenbord Brydge zorgt ervoor dat je iPad spreken op een MacBook lijkt. Qua gewicht en dikte maakt het toetsenbord je iPad ook even groot en dik als de MacBook Air.

Brydge iPad toetsenbordDe Brydge is één van de vele toetsenborden speciaal voor de iPad, maar wel eentje die Apple-fans wellicht interessant vinden. Sluit je deze Bluetooth keyboard aan op je iPad, dan lijkt het geheel erg op de MacBook Pro. De makers van de Brydge proberen op het moment geld in te zamelen voor het toetsenbord via Kickstarter.

De Brydge is gemaakt van aluminium en moet je iPad ongeveer even dik en zwaar als een MacBook Air maken. Een speciaal kliksysteem zorgt ervoor dat je de iPad makkelijk bevestigt door hem in het toetsenbord te schuiven. Wil je de iPad weer losmaken, dan houd je een knop ingedrukt en trek je hem omhoog.

Er zijn twee versies van de Brydge beschikbaar: een goedkoop model met enkel een toetsenbord en een duurdere variant, waar ook een Bluetooth-speaker in zit.

Door geld aan het project op Kickstarter te doneren, kun je alvast een Brydge bestellen. Een donatie van 205 dollar zorgt ervoor dat je een speaker-loze Brydge krijgt, terwijl je 245 dollar moet doneren om een ingebouwde speaker te krijgen. Heb je dit gedaan, dan kun je in oktober een Brydge op de deurmat verwachten.

De Brydge is niet het eerste iPad-toetsenbord dat erg op die van de MacBook lijkt: de MIC Gadget Aluminium Keyboard Buddy Case lijkt erg op het toetsenbord van de MacBook Air.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 april 2012, 14:44
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.