Analist: ‘iPad mini past in jaszak en heeft twee camera’s’

Een analist van Topeka Capital beweert een pilot van de iPad mini in handen te hebben gehad, tijdens een rondreis door China en Taiwan. De iPad mini krijgt twee camera's, is ook in 3G/4G-versie te krijgen en past in de jaszak van een colbertje, meent Brian White.

ipad mini en ipad grootTopeka Capital-analist Brian White beweert al een ‘pilot’ van de iPad mini in handen te hebben gehad. Hij past gemakkelijk in de zak van een colbertje en heeft twee camera’s, zo beweert White. Hij kreeg de iPad mini in handen tijdens een recente China-Taiwan Tech Tour, toen hij een bezoek bracht aan een accessoiremaker. Het is onduidelijk wat White bedoelt met een ‘pilot’ van de iPad mini: het zou een echt prototype van het apparaat kunnen zijn, maar het kan ook gaan om een plastic model ter grootte van de iPad mini, die accessoiremakers gebruiken om passende hoesjes te fabriceren.


Een nieuwe vormfactor voor een legendarisch apparaat als de iPad zal bij veel consumenten in de smaak vallen, denkt White. Bovendien beweert hij de eerste te zijn geweest die de term ‘iPad Mini’ (met hoofdletter M) hanteerde. White maakt in zijn rapport aan klanten een opsomming van functies die we in de iPad mini kunnen aantreffen: een 7,85-inch scherm, twee camera’s, aparte uitvoeringen met en zonder 3G/4G, een nieuwe Lightning-connector, een capaciteit vanaf 8GB, een verfijnde achterkant en kleine kleurvariaties zoals bij de iPhone 5. White verwacht dat de iPad mini vanaf 250 tot 300 dollar in de winkel ligt. Op zich is dit allemaal in lijn met wat andere bronnen en analisten hebben gezegd. Maar White heeft ‘m naar eigen zeggen echt in handen gehad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.