Amerikaanse douane stapt over van BlackBerry naar iPhone

De Amerikaanse douane stapt over van BlackBerry naar iPhone. Dit blijkt uit nieuwe documenten. Er zullen 17.600 iPhones worden aangeschaft, bedoeld voor rechercheurs, beveiligers en ander douanepersoneel.

iPhone airportDe Amerikaanse douaneorganisatie Immigration and Customers Enforcement (ICE) gaat overstappen van BlackBerry naar iPhone. Het contract met BlackBerry-fabrikant Research in Motion is beëindigd. Dat blijkt uit een document dat is gevonden door Reuters. Het douanebedrijf heeft in totaal 17.600 werknemers in dienst die gaan overstappen naar de iPhone.

De iPhones voor deze 17.600 werknemers zouden volgens Reuters goed zijn voor een contract van 2,1 miljoen dollar. ICE zegt de iPhones beschikbaar te stellen aan werknemers in verschillende functiegroepen, waaronder rechercheurs en beveiligers. Volgens de documenten had de Amerikaanse douane voor hun mobiele behoeften niet langer genoeg aan BlackBerry’s. De overstap naar de iPhone is een klap voor Research in Motion, die in het verleden veel zakelijke gebruikers had. De smartphonefabrikant laat aan AllThingsD weten teleurgesteld te zijn door de keuze voor de iPhone.

RIM heeft het moeilijk. Onlangs publiceerde de New York Times een geruchtmakend artikel, waarin BlackBerry-gebruikers werden neergezet als zwarte schapen. Ze schamen zich voor het feit dat ze een BlackBerry hebben, proberen het toestel zoveel mogelijk te verbergen en klagen dat ze voor activiteiten zoals het opvragen van sportuitslagen of navigatie steeds hun vrienden en familie met slimmere smartphones om hulp moeten vragen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 oktober 2012, 11:47
Categorie Apple
Onderwerpen blackberry, douane

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.