Game-update: Draw Race 2, grote korting op Big Fish Games, Imaginary Range, springen op je eigen foto, Game van de Week

In de Game-update van vandaag is een regelrechte kloon de Game van de Week geworden, vang je een glimp op van Draw Race 2 en is Imaginary Range een bijzonder iPhone-spel vermengd met een stripverhaal. Dat en meer.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

VR GU Draw Race 2 hoofdplaat Game-updateHet is de laatste Game-update van de week op iPhoneclub en dat betekent dat we een nieuwe Game van de Week uitroepen. Die zal wellicht wat tegenstrijdige reacties oproepen omdat iedereen zijn eigen favoriet heeft… Waar iedereen blij van zal worden is de grote kortingsactie die Big Fish Games houdt. Alle games zijn afgeprijsd en als je van hun spellen houdt, kan dat echt vele euro’s schelen. Natuurlijk zijn er ook weer wat bijzondere spellen en fans van Draw Race kunnen in hun handen wrijven.

Draw Race 2 doet het anders

VR GU Draw Race 2 voor iPhone en iPad screenshotDraw Race was een heel toegankelijk en vriendelijk ogend racespelletje. Je trekt van tevoren een lijn waarlangs jouw raceauto moet rijden en waarmee je een race moet winnen. Draw Race 2 handhaaft dat spelidee, maar is toch iets anders. Het spel wordt volledig driedimensionaal en ziet er plotseling een stuk volwassener uit. Het zal 32 tracks, 16 raceauto’s, 5 spelvarianten en 180 uitdagingen in de carrièremodus tellen. Het nieuwe is dat je een turboknop hebt, waarmee je sneller uit bochten kan spurten. Het ziet er alvast fantastisch uit, maar we hopen dat een race niet te lang zal duren om naar te kijken nu de circuits zichtbaar langer zijn. Volgens ontwikkelaar RedLynx verschijnt Draw Race 2 in of rond de zomer.

Korting op álle spellen van Big Fish Games

VR GU Big Fish Games korting Nick ChaseTer ere van hun zesde verjaardag doet casual-games uitgever Big Fish Games alle spellen op de iPhone in de uitverkoop en dat zijn er maar liefst 35. Big Fish maakt vooral hidden objects-spellen waarin je objecten op achtergronden en foto’s moet vinden om verder te komen in een mysterieuze verhaallijn. Een beetje als het hieronder besproken Imaginary Range, maar dan eenvoudig te begrijpen. Bekende hidden object-games van Big Fish zijn onder andere Titanic: Hidden Expedition, Amazon: Hidden Expedition en het detective-avontuur van Nick Chase (screenshot). Normaal kosten de spellen van Big Fish Games tussen de 2,39 euro en 3,99 euro, maar nu kosten ze allemaal slechts 79 eurocent. Van zo’n beetje elk spel kun je ook een gratis probeerversie downloaden trouwens. Vergeet niet de iPhone of iPod te herstarten na een installatie.
Bekijken: Big Fish Games (gratis en €0,79 per spel) (met dank aan Marc voor de tip!)

Gamen met je foto op de achtergrond: Piclings

VR GU Piclings gamen op een fotoPiclings is een platformer waarin je zelf de spelomgeving bepaalt. Van elke foto uit je camerarol kun je namelijk een level maken. Piclings gebruikt grote contrasten uit je foto en zet die om als platformen. Dat gaat natuurlijk al snel mis bij een complexe foto met veel kleuren die dicht tegen elkaar aan liggen. Daar kan het spel minder goed mee overweg en zo komt het vaak voor dat je gewoon op de bodem loopt zonder ondergrond te zien. Een raar effect. Als het wel goed werkt, moet je alle muntjes in een level pakken zonder geraakt te worden door bijvoorbeeld rondvliegende stekelbommetjes. Een matig spel met een leuk, uniek foefje.
Downloaden: Piclings (€0,79)

In alles bijzonder: Imaginary Range

VR GU Imaginary Range voor iPhone iPod touch en iPadImaginary Range moet je vrij vertalen als ‘het bereik van je fantasie’. Dan kom je nog in de buurt om dit spel te snappen. De simpele uitleg is dat Imaginary Range een interactief stripboek is waarin je af en toe plotseling mini-games voorgeschoteld krijgt. Onder dat soort mini-spelletjes zit onder andere een Flight Control-achtig stuk waarin je raketten naar de zwakke plek van een mechanisch monster stuurt terwijl je helikopters moet laten landen. Je bent echter vooral bezig met striptekeningen doorlezen, met af en toe de mogelijkheid om iets aan te tikken en er punten voor te krijgen. Zonder verdere uitleg. De tekeningen zelf lijken nogal bij elkaar gesprokkeld en verschillen flink in stijl, maar zijn net als de trippy muziek wel aangenaam om in op te gaan. Een raar spel dat je om de prijs best eens kan proberen. Imaginary Range is gemaakt door de uitgever van de Final Fantasy-reeks.
Downloaden: Imaginary Range (gratis)

GAME VAN DE WEEK: Spider Jack

In een App Store die vol staat met spelletjes die op eenzelfde leest geschroeid zijn, is het een verademing dat een kloon net zo goed kan zijn als het origineel. Spider Jack komt van dezelfde uitgever als zijn voorbeeld Cut the Rope en ís ook precies hetzelfde. In elk van de 75 levels moet je zorgen dat Jack een vliegje te pakken krijgt. Dat doe je door te slingeren aan het web, door het web door te snijden, sterren te verzamelen en objecten te ontwijken. Die objecten zijn één voor één hetzelfde als in Cut the Rope, maar dat maakt niet eens zoveel uit. Je voelt namelijk aan alles dat Spider Jack met liefde is gemaakt. Dat zie je aan de écht goed doordachte levels, de animatie van Jack die een geroosterde vlieg eet en als Jack geëlektrocuteerd wordt. Dan ‘bzzzt’ hij nog even twee keer na voordat ‘ie te pletter valt. Elke keer weer goed voor een grijns. Spider Jack is gewoon een fantastische game.
Downloaden: Spider Jack (€0,79)
Downloaden: Spider Jack Lite (gratis)

Ga naar het overzicht van Game-updates

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 mei 2011, 21:23
Categorie Games
Onderwerpen game, iculture speelt, racegame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.