‘The Daily over twee weken verkrijgbaar in App Store’

The Daily zal volgens de zoon van Rupert Murdoch over twee weken in de App Store verschijnen. De komst van de nieuwe krant The Daily zou samenvallen met een nieuw abonnementensysteem in iTunes.

the dailyDe veelbesproken iPad-krant van News Corp. zal over twee weken verkrijgbaar zijn in de App Store. Dat zegt de zoon van News-topman Rupert Murdoch, die eveneens in het bedrijf werkzaam is. “It should be launching in the next two weeks, I hope”, zei Murdoch’s zoon. The Daily is de eerste krant die volledig op de iPad zal verschijnen. Er waren veel geruchten over een mogelijke lanceerdatum, die zou samenvallen met een nieuw abonnementensysteem van Apple. Apple zou van plan zijn om binnen de App Store de mogelijkheid aan te bieden om abonnementen op meerdere nummers van kranten en tijdschriften aan te bieden. Momenteel kun je via Apple’s systeem alleen losse nummers kopen.


Zoals eerder al te lezen was op onze site, wil Apple niet langer dat uitgevers zelf een systeem aanbieden om abonnementen op kranten en tijdschriften te nemen. Uitgevers kunnen daarmee de volledige verkoopprijs opstrijken. Door ze te dwingen het abonnementensysteem van Apple te gebruiken valt 30% van de omzet in handen van Apple. De VVD is het niet met deze werkwijze eens en wil opheldering. De nieuwe abonnementsdienst zou samenhangen met de officiële lancering van iOS 4.3, waarvan tot nu toe alleen betaversies onder ontwikkelaars zijn verspreid.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.