TomTom Now en Navigon Now: makkelijker adressen invoeren voor iPhone-navigatiesoftware

TomTom Now en Navigon Now zijn twee nieuwe applicaties waarmee je makkelijker bestemmingen en adressen in TomTom en Navigon kunt invoeren.

tomtom now iconTomTom Now is een nieuwe applicatie van een externe ontwikkelaar, waarmee je makkelijker adressen kunt invoeren. In TomTom moet je stapsgewijs een adres invoeren. Zoek je bijvoorbeeld een museum, dan moet je eerst naar het onderdeel ‘Nuttige plaats’ bladeren. TomTom Now van Bacon Bear probeert de invoer van je bestemming makkelijker te maken. Het fungeert als een alternatief voor de standaard invoerschermen van TomTom. Eerder deze maand kwam er al een soortgelijke app uit om makkelijker adressen in Navigon op de iPhone in te voeren, Navigon Now.

Bacon Bear beweert dat de app je tijd en moeite scheelt. Je kunt adressen in elk denkbaar formaat invoeren, in één regel of in meerdere regels tekst. je kunt ook interessante plaatsen meteen intikken, zoals ‘Rijksmuseum Amsterdam’. Afkortingen van vliegvelden werken ook: LAX brengt je naar Los Angeles en AMS naar Schiphol. Nadat je de bestemming hebt ingevuld, zorgt TomTom Now ervoor dat de juiste TomTom-applicatie wordt gestart, waarbij je bestemming meteen al is ingevuld.

De applicatie zelf ziet er niet echt indrukwekkend uit: je ziet een vak waarin je het gewenste adres kunt invullen. Daarna tap je op de knop Launch TomTom. Als het adres goed wordt herkend, schakelt de app over naar TomTom. Wat mij opviel is dat je in het adres geen leestekens hoeft in te vullen. ‘Neude 1 Utrecht’ is dus voldoende.

tomtom now 1   tomtom now 2

Het handige is dat je ook adressen uit andere apps kunt kopiëren, bijvoorbeeld een adres dat je op een website (in Safari) hebt gevonden, of een adres uit een sms-bericht op mailtje. TomTom Now en Navigon Now hebben een eigen lijst met favorieten en recente bestemmingen. Je hebt voor beide apps iOS 4 nodig en de bijbehorende navigatiesoftware van TomTom of Navigon.

Downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 januari 2011, 9:51
Categorie Navigatie
Onderwerpen Navigatie, tomtom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.