iOS game-update: Wraithborne, Storm the Train en My Little Pony

Wraithborne is een nieuw hakspel voor de iPhone en met My Little Pony voor iOS moet je voorzichtig doen: dure in-app aankopen!

GU DO My Little Pony iPhone iPod touch headerVerwacht je Angry Birds Star Wars in de iOS game-update van vandaag? Volkomen terecht, maar daarvoor verwijzen je door naar het aparte artikel dat we vanochtend aan de vijfde Angry Birds voor de iPhone en iPad besteed hebben. Dat wil niet zeggen dat de rubriek vandaag is uitgedund. Brony’s en meisjes kunnen hun hart ophalen met een free-to-play game van My Little Pony en met Wraithborne en Storm Train houd je je testosteronlevel op peil.

Fijn knalwerk: Storm the Train

GU DO Storm the Train iPhone iPod touch skrienWe schreven er gisteren al over omdat het spel thematisch zo mooi aansloot op de update van Jetpack Joyride, maar nu hij uit is vandaag, tikken we er gewoon weer lustig op los. En dan moeten we met het schaamrood op de kaken maar toegeven dat Storm the Train net iets anders in elkaar steekt dan we hadden verwacht. Het is wel degelijk een game waarin je in het donker zolang mogelijk om een trein rent om allerlei zombies en skeletten te doorzeven, maar de nadruk ligt niet op rennen zoals we verwacht hadden. Welnee, er is zelfs een knop om tegendraads links te lopen en springen gaat ook al niet automatisch. En ben je in één keer dood? Welnee, je hebt een uitgebreide balk met levensenergie! Storm Train speelt dus als een platformer met twee richtingsknoppen, een spring- en een schietknop. Maar het heeft wel de opbouw van een highscorespel, inclusief munten die je spaart voor upgrades, missies die je haalt voor munten en zelfs met tussenbazen die je moet verslaan om verder te kunnen. De eerste baas die wij voorgeschoteld kregen was niet helemaal in lijn met de rest van de moeilijkheid van het spel, maar daar is het een highscore-spel voor natuurlijk: net zolang proberen totdat je wel eens die paar stappen verder komt. Speelt soepel, knalt fijn.
Downloaden: Storm the Train (gratis, universele app, vanaf iPhone 3GS en iOS 4.3)

My Little Pony: slimme zet

My Little Pony screenshotOh oh oh, wat een slimme zet van de grote uitgever Gameloft om de My Little Pony-franchise voor de iPhone en iPad aan te wenden voor het volgende spel waarin je een dorpje uit de grond moet stampen. De Farmville-achtigen hebben nog lang niet alle thema’s aangedaan, blijkt maar. In My Little Pony is het neerzetten van huisjes en voorzieningen in het door jou in te richten dorp, vooral een excuus om meer pony’s naar je dorp te krijgen, die als altijd de boel opkalefateren met pastelkleuren en grote ronde ogen. Van de goede voornemens en intenties die de paardjes immer hebben, merk je helaas wat minder het spel. Dat is er vooral opzichtig op uit om je helemaal leeg te trekken middels in-app aankopen. Zo kan je een Mountain of Gems, de ultieme hoeveelheid valuta in het spel, kopen voor… NEGENTIG euro! Het is een troost dat je een minispelletje kan spelen waarin je vliegt en munten opraapt terwijl je tegenstanders en donkere wolken ontwijkt – en het spel ziet er bovendien serieus verzorgd en schattig uit. Maar laat je niks wijsmaken: achter al die snoezeligheid gaan boze grote geldwolven schuil. Een in-app aankoop van negentig euro mag gewoon niet bestaan. Basta.
Downloaden: My Little Pony (gratis, universele app, vanaf iPhone 3GS en iOS 5.0)

Trailer van de Dag: Wraithborne

GU DO Wraithborne iPhone iPadWraithborne was al even uit een maand of, wat was het, anderhalf geleden. We grepen er toen net naast om het te downloaden en daarin waren we niet de enige, want ontwikkelaar Alpha Dog Games trok het concept razendsnel terug omdat uitgever Crescent Moon Games er plots interesse in toonde. Die gaf de opdracht het spel, behalve voor de iPad, ook geschikt te maken voor de iPhone en het resultaat ligt nu in de App Store. Wraithborne is verder precies hetzelfde spel gebleven: een hack & slash in gedetailleerde, groene omgevingen met hangbruggetjes en rotspartijen. Tegenstanders mep je neer met de bonkige kerel met paardenstaart die je bestuurt. Je geeft hem commando’s door een richting aan te geven op het scherm en hakken en zagen doe je tegen de vele orcs en andere fantasieschepsels die je pad kruisen. Behalve meppen en schoppen kan je je gaandeweg het spel ook beroepen op steeds meer spreuken, die je in beeld kan uittekenen voor extra krachtige aanvallen. Het zijn met name de beelden en de vloeiende animaties die overtuigen in Wraithborne, een spel dat wel al erg hard van stapel loopt met een bombastische soundtrack meteen vanaf de start. Gelukkig staat dat de actie an sich niet in de weg – en die is goed.
Downloaden: Wraithborne (€2,69, universele app, vanaf iPhone 4 en iOS 4.3)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2012, 18:34
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.