Goal Tube: voetbalsamenvattingen zien in iPhone-app

Goal Tube voor de iPhone en iPad is een app gericht op het tonen van de laatste voetbalsamenvattingen die op YouTube staan.

Goal Tube voetbalsamenvattingen op iPhone headerWat, heeft Van Persie weer een wonderschone goal gemaakt? En hoe zag die bal van Kostic op Kirm eruit die de voorsprong van FC Groningen inluidde op Twente? De iPhone-app Goal Tube is op een dubieus moment uitgebracht zo aan het einde van elke Europese competitie, maar biedt hulp bij dat soort vragen. De applicatie plukt allerlei samenvattingsvideo’s van voetbalcompetities over de hele wereld van YouTube, inclusief die van de Nederlandse Eredivisie en Belgische Jupiler League.

Livestanden hoef je niet te verwachten in Goal Tube: de app biedt enkel samenvattingsvideo’s en dus niet aparte video’s van goals – laat staan een lijst met de wedstrijdverloop. Dat kan ook wel eens de kracht zijn van de app: er zijn immers al zoveel andere iPhone-apps waarin je wel de livestanden uitgeschreven ziet staan, maar waarin ze niet in beeld worden gebracht.

Je kan in de instellingen van Goal Tube aangeven van welke competities je de laatste samenvattingen in het hoofdmenu wil terugzien, en kan daarbij graven in een uitgebreide landenlijst met zelfs exotische competities als die van Egypte, Ecuador of Servië – maar natuurlijk ook gewoon Engeland, Duitsland, Spanje en Italië. Een volledige lijst vind je in de omschrijving in de App Store. Je geeft in de instellingen eveneens de volgorde waarop je de competities wilt zien aan. Wil je toch uitwijken naar andere competities, dan kan je terecht in All Competitions in het schuifmenu links. Een zoekfunctie waarin je alle samenvattingen van een club in een bepaalde periode kan zien, maakt het af. Bovendien kan je op elke videopagina nog meer video’s over dezelfde wedstrijd opvragen.

Goal Tube iPhone samenvattingen voetbal video Goal Tube video met relevante video's

In het hoofdscherm zie je de vijf meest recente video’s per land onder elkaar, met naast elke thumbnail de wedstrijd en de eindstand ervan vermeld. We stuiten daarbij wel meteen op een fout bij recente Nederlandse wedstrijdvideo’s: die werken niet altijd omdat ze zijn geblokkeerd voor ons land, mogelijk vanwege een rechtenkwestie van Eredivisie Live. Ook Duitse video’s geven soms rechtenproblemen, waar Engelse en Spaanse weer vaak zonder mokken werken. De wisselvalligheid zal wel altijd een probleem blijven in Goal Tube, gezien er grof geld gemoeid gaat met voetbaluitzendingen en de video’s op YouTube vaak onrechtmatig geplaatst zijn.

Schreven we eerder dat er al genoeg apps voor livestanden zijn en amper apps met wedstrijdvideo’s: dat wil niet zeggen dat ze er helemaal niet zijn. Het voortreffelijke Live Score Addicts combineert al sinds jaar en dag livestanden, uitslagen en doelpuntvideo’s van wedstrijden – en toont de video’s bovendien vaak al tijdens de pot. Tel erbij op dat Live Score Addicts gratis is te downloaden en Goal Tube oogt opeens alsnog als een overbodige iPhone-app. Slechts de gerichte zoekfunctie en de getoonde relevante video’s zullen de app voor voetbalfans nog interessant maken.

Downloaden: Goal Tube (€0,89, universeel, iOS 6.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 mei 2013, 11:00
Categorie Sport
Onderwerpen sport, video, voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.