GlamTwiG: nieuwe Twitter-app voor de iPhone ‘met stijl’

Glam TwiG is een Twitter-applicatie ontworpen voor meisjes en dames 'met stijl'. Je kan kiezen uit drie thema's met roze, paarse, donkerrode en zwarte tinten en de app laat zich bedienen als elke goede standaard Twitter-cliënt.

GlamTwiG iPhone iPod touchGlamTwiG is een nieuwe Twitter-cliënt voor de iPhone en iPod touch en zegt af te willen rekenen met de applicaties die allemaal op elkaar lijken. Daarom heeft het een ‘Twitter-app met stijl’ neergezet en dat kun je vrij vertalen als: een Twitter-app die volledig in een roze-paarse-donkerrode stijl is gehuld en is gericht op meisjes. Je kan vanuit de applicatie gewoon je timeline, mentions, privéberichten, lijsten en zoekopdrachten benaderen.

Qua functionaliteit gedraagt GlamTwiG zich als elke andere doorsnee app voor het sociale netwerk met de korte berichten. Hierboven noemden we eigenlijk de volgorde van de tabbladen al, waarbij aangetekend moet worden dat de zoekfunctie gehuld gaat onder een More-knop. Daar zie je ook je eigen statistieken, kan je alle soorten retweets terugzien, je favoriete tweets lezen, trending topics op Twitter signaleren en kan je thema’s instellen. Het is echter niet zo dat je daarmee het meisjesachtige van de app afschudt. Integendeel: één thema is knalroze en een ander lijkt wat meer op sjiekere glossy’s, met zwarte menu’s en een silhouette-achtergrond.

Je kan een nieuwe tweet voorzien van een foto of video en daar houden de mogelijkheden op. De applicatie kort links niet automatisch (of althans zichtbaar) in, je kan geen locatie meesturen en er zijn geen auto-aanvulvelden voor hashtags of gebruikersnamen. Daardoor gaat het typen wel lekker snel. Helaas kunnen we dat niet zeggen van de gehele applicatie. In de timeline wordt lange tijd een advertentie geladen die niet in beeld komt en de app lijkt heel even te hangen als je naar een andere sectie gaat – maar dat hebben meer apps. Leuk is de originele manier waarop de tweets worden weergegeven. De foto’s en berichten hangen los van elkaar. Als je op een tweet drukt, kan je hem beantwoorden, retweeten en favorieten. Een gespreksgeschiedenis terugzien doe je door nauwkeurig op het kleine regeltje ‘in reply to’ te drukken.

GlamTwiG is geen Twitter-applicatie waar je stijl van achterover zal slaan, maar het heeft wel een bijzondere uitstraling. Bovendien is de applicatie gratis. Goede alternatieven voor Twitter-apps met een bijzonder uiterlijk zijn Tweetings (volledig aanpasbaar) en Maha (Windows Phone-uitstraling met instelbare achtergrondkleur).

Downloaden: GlamTwiG (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 januari 2012, 8:01
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen roze, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.