iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Spotzi-Buurt: bekijk wat voor mensen er in jouw buurt wonen

De iPhone-app Spotzi-Buurt heeft de aanmoedigingsprijs gewonnen bij de Nederlandse wedstrijd AppVoorNederland. Daarom is de app tijdelijk gratis. Spotzi-Buurt laat je een kaart van je buurt bekijken met verschillende algemene gegevens erin verwerkt.

Spotzi-BuurtDe iPhone-app Spotzi-Buurt heeft gisteren de aanmoedigingsprijs gewonnen in de wedstrijd AppsVoorNederland. Om dat te vieren is de app tijdelijk gratis in de App Store te downloaden. Spotzi-Buurt laat je verschillende Nederlandse kaarten bekijken, waarop onder andere te zien wat voor mensen er om je heen wonen wonen. Zo kun je filteren op soorten huishoudens, AOW en gemiddeld inkomen.

Spotzi-BuurtDoor op de kaart deze informatie te laten zien, zou Spotzi-Buurt kunnen helpen zoeken naar een nieuwe woonplek. Heb je bijvoorbeeld kinderen, dan kun je met verschillende filters kijken naar de kwaliteit van scholen bij jou in de buurt.

Dit is niet de eerste app in de Spotzi-reeks: vorig jaar schreven we nog over Spotzi Atlas, een iPhone-app die de papieren bosatlas zou kunnen vervangen.

Spotzi-Buurt won de aanmoedigingsprijs bij de wedstrijd AppsVoorNederland, die werd georganiseerd door de Nederlandse overheid. Ontwikkelaars moesten op een originele wijze openbare data gebruiken om een handige app te maken. Gisteren schreven we ook al over Sola, een app waarmee je kunt zien hoe handig zonnepanelen op jouw dak zijn. Deze app haalde de derde plaats. Vistory, grote winnaar wan de wedstrijd, bevindt zich op het moment nog in een testfase.

Downloaden: Spotzi-Buurt (tijdelijk gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 januari 2012, 11:50
Categorie Naslagwerken
Onderwerp nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.