Fietstijden.nl brengt Nederlandse wieler-app uit

Fietstijden.nl is een nieuwe Nederlandse app waarmee je fietstijden kunt vastleggen met je iPhone. De app is een uitbreiding van de eerder verschenen app Looptijden.

fietstijden-iphone routesFietstijden.nl is een nieuwe app van de makers van Looptijden.nl. Daarmee kun je je fietsprestaties en routes meten en direct uploaden naar je online profiel op de website. Ze noemen zich “de eerste Nederlandstalige wieler-app voor de iPhone”, maar natuurlijk heb je al Cyclingzone, Rabo Cycling of desnoods het eerder besproken Tour 2011 om de data van de Tour de France in je agenda te kunnen zetten. Die hebben echter niet de functionaliteit van Fietstijden.nl: het vastleggen van je eigen fietsritten.

Het is geschikt voor wielrenners, mountainbikers en recreatieve fietsers, die met de app hun fietstijden kunnen vastleggen. Je ziet direct waar je bent en hoe snel je gaat. Op de kaart zie je gereden route. Dit werkt via GPS, net als bij talloze hardloopapplicaties. Na het fietsen upload je de gereden afstand en tijd naar de website Fietstijden.nl..

Vanuit de app bekijk je je persoonlijke statistieken. Je kunt ook meteen je tijden naar Facebook, Twitter of Hyves publiceren. De app is gratis en het online opslaan ook. Fietstijden.nl is een doorontwikkeling van Looptijden.nl, een app waar we eerder over schreven, waarbij aanpassingen zijn gedaan voor wielrenners en mountainbikers. Looptijden is al door meer dan 30.000 gebruikers gedownload.

fietstijden-iphone

Nou was er met Strava al een app waarmee je fietsritten kon vastleggen en eventueel kon je met CycleComputer ook ritten registreren. Maar Fietstijden.nl heeft als voordeel dat het door Nederlandse wielrenners is gemaakt en dat er een Nederlandse community van enthousiaste fietsfreaks achter zit, waardoor je veel informatie krijgt over fietsroutes in de regio. Je kunt ook meteen de ervaringen van andere fietsers lezen. Er is ook een Android-versie voor als je met je Android-bezittende fietsmaatje op pad wilt gaan.

Downloaden: Fietstijden.nl (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2011, 16:44
Categorieën Nederlandse apps, Sport
Onderwerpen fietsen, sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.