De Studio Brussel-applicatie: dit keer mét muziek

Studio Brussel heeft zijn tweede applicatie in de App Store uitgebracht. Met deze applicatie kun je wél luisteren naar de Belgische radiozender. Verder staan nieuws en video centraal.
Jeroen Wienen - · Laatst bijgewerkt:

Een iPhone-applicatie is tegenwoordig een must have voor de moderne radiozender. Populaire zenders als 3FM, Q-Music en Radio 538 waren al vertegenwoordigd in de App Store, maar sinds kort ook de Belgische zender Studio Brussel. Bij simpelweg muziek luisteren blijft het in deze applicatie niet: ook het nieuws en videofragmenten hebben een belangrijke rol gekregen. Het is niet de eerste applicatie van Studio Brussel in de App Store, de eerste heette Music for Life. Met deze applicatie kon je echter niet naar de Belgische zender luisteren. Het was een game ter promotie van Music for Life, een actie vergelijkbaar met 3FM’s Serious Request.

De kwaliteit van de audio stream van de Studio Brussel-app is in te stellen op drie niveaus. Dit kan handig zijn als je veel reist en de applicatie ook via gprs of wisselend bereik gebruikt. Tijdens het luisteren kun je zien waar je naar luistert in een balkje bovenaan de applicatie. Deze tracks kun je meteen kopen in iTunes, liken of delen via Facebook, Twitter en e-mail. Als je druk bezig was tijdens het luisteren en net de naam van een lekker nummer gemist hebt, kun je die via de playlist-functie terugzoeken in het archief. Heb je een hele aflevering gemist? Programma’s van de dag zelf en de dag ervoor zijn volledig terug te beluisteren. Ook kun je al kijken wat er morgen op het programma staat.

Zoals al eerder gezegd heeft ook nieuws een belangrijke rol gekregen in deze applicatie. Op het beginscherm is hier meteen aandacht voor, maar nieuws heeft ook een eigen tabblad. Hier vind je extern nieuws en nieuws uit de mediazone. Dat laatste kun je ook delen via Facebook, e-mail of Twitter. Bij het nieuws wordt veel aandacht besteed aan audio en video. De videokwaliteit is prima, ook via 3G. Uiteraard is de applicatie geoptimaliseerd voor iOS 4.x. Je kunt dus gerust een mailtje sturen op je iPhone zonder dat de muziek stopt met spelen.

De applicatie van Studio Brussel is gemaakt door MobileWeb en is gratis te downloaden uit de App Store.

Downloaden: Studio Brussel (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 augustus 2014, 0:52
Categorieën Belgische apps, Muziek
Onderwerp radio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.